Eskişehir'de hayatınızı kurtaracak hizmet: Hem de ücretsiz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de hayatınızı kurtaracak hizmet: Hem de ücretsiz!
A
a

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi sayesinde "mobil kanser tarama tırı" ile mahallelere ve okullara gidilerek ücretsiz kanser taramaları yapılıyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi, her ay 5 bin 159 kadının hayatına dokunuyor.

Eskişehir'de kadın sağlığının korunması amacıyla Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmalarına devam ediyor. Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen proje, mobil kanser tarama tırı ile her ay 5 bin 159 vatandaşın hayatına dokunuyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faideci, projeye katılımın ve ilginin yoğun olduğunu söyledi. Faideci, “Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un himayesinde yürütülen Kadın Sağlığı ve Eğitimi Projesi ilçemizde büyük bir yoğunlukla devam ediyor. Bu projenin yürütülmesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortak hareket ediyor. Okullarımızdaki bütün bu konuyla ilgili eğitimleri, bilinçlendirme çalışmalarını birlikte yapıyoruz. İlçemizde güzel bir çalışma atmosferi yakaladık ve güzel bir şekilde devam ediyoruz. Kanser tanısının önceden konulması, erken konulması çok önemli. Özellikle kadınlarımızın muzdarip olduğu bir hastalık. Onun için de olabildiğince çok insana, çok kadına ulaşmak ve mobil taramalarında hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak ve bu konuda bilinçlendirmek bizim görevimiz. Bu vesileyle bu projenin hayata geçirilmesinde desteği olan valiliğimize çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımıza çok yoğun ve güzel bir katılım destek var. Binlerce insana ulaşmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

YETER Kİ HERKES YARARLANSIN

Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan Adile Yıldırım ise aylık 5 bin 159 vatandaşa hizmet verdiklerini söyledi. Yıldırım, “Birçok alanda ücretsiz hizmet veriyoruz. HPV taramasını yani rahim ağzı kanseri taramasını 30-65 yaş kadınlarımıza, mamografi taramasını 40-69 yaş arası, bağırsak kanseri taramasını da yapıyoruz. Bunların yanı sıra gebe okulu, diyetiysen, fizyoterapist, sigara bıraktırma polikliniği birimlerimiz var. Köylere ve sahalardaki çalışmalara da mobil ekiplerimiz gidiyor. Her şekilde vatandaşlarımız bize ulaşabilir. Elimizden geleni yapıyoruz. Yeter ki vatandaşlara ulaşalım ve herkes yararlansın. Aylık 5 bin 169 kişiye ulaşıyoruz. Ulaşılamayan yerlere, gelmekte zorluk yaşayan kişiler için de mobil araçlarımız var” dedi.
 
Kaynak : BERİVAN HALİS
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi