Eskişehir'de GÜNDOĞDU 2 kentsel dönüşüm ihalesi ne zaman?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de GÜNDOĞDU 2 kentsel dönüşüm ihalesi ne zaman?
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm vizyonunun en önemli projelerinden biri olan Gündoğdu 2, B Etabı ile devam ediyor. 111 konut ve 5 işyerini kapsayan etap için yapım ihalesi için tarih belli oldu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Gündoğdu 2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yeni bir aşamaya geçiliyor. Daha önce A Etabı başarıyla tamamlanan projede, B Etabı için yapım ihalesi 30 Eylül 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gündoğdu Mahallesi’nde yaşam kalitesini artırmak ve sağlıklı kentleşmeyi teşvik etmek amacıyla sürdürülen projede, A Etabı kapsamında inşa edilen 60 konutun hak sahipleri kura ile belirlenmiş ve konutlar teslim edilmişti.

B Etabı ise 111 konut ve 5 iş yerini kapsıyor. Yapım ihalesine katılmak isteyen firmalar, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden gerekli dokümanlara ulaşabilecek. Vatandaşlar ise detaylı bilgi için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı’na başvurabilecek.

Kapsamlı dönüşüm hedefleniyor

Gündoğdu 2 Projesi, yalnızca konut üretimine odaklanmakla kalmayıp, aynı zamanda bölgenin sosyal, kültürel ve fiziksel altyapısını da geliştirmeyi amaçlıyor. Proje tamamlandığında;

  • Yaklaşık 143 bin metrekare yeşil alan,

  • Bir okul alanı,

  • İki kültürel tesis,

  • Bir belediye hizmet alanı,

  • Yeni cadde, sokak ve yaya yolları

gibi donatılar ile Gündoğdu Mahallesi, güvenli ve modern bir yaşam alanına dönüşecek. Mahallenin altyapısı da güçlendirilerek sürdürülebilir bir kentsel dönüşüm modeli ortaya konacak.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi