yandex

Eskişehir’de gıda denetimlerinde rekor ceza!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de gıda denetimlerinde rekor ceza!
A
a

Eskişehir’de vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla yürütülen denetimlerde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Ağustos ayı boyunca kent genelinde gerçekleştirilen gıda ve yem işletmesi kontrollerinde toplam 2 milyon 414 bin 799 TL idari para cezası uygulandı.

Eskişehir Valiliği tarafından paylaşılan “Tüketici Sağlığının Korunması ve Güvenilir Gıda Ağustos Ayı Denetim Raporu”na göre, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ay boyunca kapsamlı kontroller yapıldı. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, risk esaslı değerlendirmeler doğrultusunda toplam bin 382 gıda ve yem işletmesini denetledi.


Numuneler Alındı, İthalat ve İhracat İşlemleri Kontrol Edildi



Denetimlerin yanı sıra işletmelerden 46 numune alınarak gerekli kontroller gerçekleştirildi. Ekipler tarafından aynı dönemde 230 ithalat ve 675 ihracat işlemi de yürütüldü. Böylece kentte gıda ve yem güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik çok yönlü bir denetim gerçekleştirildi. Yapılan kontroller sonucunda mevzuata aykırı durum tespit edilen işletmeler hakkında toplam 19 idari yaptırım uygulandı. Denetimlerin ardından işletmelere verilen idari para cezalarının toplam tutarı ise 2 milyon 414 bin 799 TL olarak açıklandı.

10 İmha ve 5 Toplatma Kararı Verildi


Denetimlerde uygunsuz olduğu belirlenen ürünlerle ilgili de işlem yapıldı. Yetkililerin açıkladığı verilere göre Ağustos ayında 10 imha ve 5 toplatma kararı alındı. Eskişehir’de tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasına yönelik denetimlerin önümüzdeki dönemde de sürdürüleceği bildirildi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...