Eskişehir’de fiyat oyunu yapanlara ağır ceza

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de fiyat oyunu yapanlara ağır ceza
A
a

Eskişehir’de Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürüttükleri denetimlerde tüketici haklarını ihlal eden firmalara göz açtırmadı. Bir hafta içinde yapılan kontrollerde yüzlerce ürün incelendi

Eskişehir’de Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, son bir haftada gerçekleştirdikleri denetimlerde çeşitli aykırılıklar tespit etti. Ekipler, fiyat etiketi ve kasa-raf uyuşmazlığı gibi konularda 82 firmada toplam 2 bin 220 ürünü denetledi. Yapılan kontroller sonucunda mevzuata aykırı uygulamalarda bulunan işletmelere toplam 427 bin 410 TL idari para cezası kesildi.

Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 1-10 Ekim 2025 tarihleri arasında yürütülen denetimler il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında ayrıca haksız fiyat artışı iddialarına yönelik 21 firmada 105 ürün incelendi. Elde edilen bulgular, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na iletildi.

Yetkililer, tüketicilerin korunması amacıyla yürütülen bu denetimlerin kent genelinde düzenli olarak devam edeceğini vurguladı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi