Eskişehir’de Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, 1-6 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimlerde, fiyat etiketi ve kasa-raf uyuşmazlığı gibi ihlaller tespit ederek firmalara toplam 155 bin 134 TL idari para cezası uyguladı.
Eskişehir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Ticaret İl Müdürlüğü denetim personelleri il merkezi ve ilçelerde çalışmalarını sürdürdü. Bu kapsamda 52 firmada toplam bin 230 ürün denetlendi. Denetimler, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun çerçevesinde yapıldı.
Ayrıca haksız fiyat artışına yönelik incelemelerde de 19 firmada 95 ürün kontrol edildi. Hazırlanan raporlar, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildi.
Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin tüketicinin korunması ve piyasa düzeninin sağlanması amacıyla aralıksız devam edeceğini bildirdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Talat Yalaz’ı susturalım
Kerem Akyıl
Eskişehir AK Parti doğasına sahip çıkıyor
Kaan Özcan
TOKİ Kocakır konutlarının altyapısını kim yapacak?
Tarkan Demir
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Bayram mutluluk demek değil miydi?
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
