Eskişehir'de emeklilerden zam haykırışı: "25 bin lira olmalı"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de emeklilerden zam haykırışı: "25 bin lira olmalı"
A
a

Mevcut en düşük emekli maaşı 10 bin lira olan ve Temmuz ayında yapılması beklenen zamma çeviren emekliler, maaş beklentilerini dile getirdi. Geçmişte asgari ücretin üzerinde maaş alırken günümüz ekonomik şartlarında maaşları asgari ücretin altına düşen emekliler, bu duruma tepkili.

Sütiş Eskişehir
Mevcut en düşük emekli maaşı 10 bin lira olan ve gözünü Temmuz ayında yapılması beklenen zamma çeviren emekliler, maaş beklentilerini dile getirdi. Özellikle geçmiş dönemlerde asgari ücret üzerinde maaş alırken günümüz ekonomik şartlarında maaşı asgari ücretin altında kalan emekliler, şikayetini dile getirdi.

İYİ Kİ BURADAN EMEKLİ DEĞİLİM



HASAN DÖNMEZ: Mevcut duruma bakarsak 20 binden az olmamalı. 20 bin de yeterli olmaz belki ama 10 bin liradan iyidir. Ben yurtdışından emekliyim, iyi ki buradan emekli olmamışım. Ben buradaki vatandaş için söylüyorum.

BUNUN İÇİN Mİ ÇALIŞTIK?


TUNCAY ALVER: 25 bin liranın altında olmamalı. Biz o kadar yıl çalışmış emekli olmuşuz şurada otururken bedava tuvalet arıyoruz. Bunun için mi çalıştık? Hala çalışmak zorunda kalıyoruz. Bizim de hakkımız değil mi emekli olmuşken rahat bir nefes almak? Emeklilik bu demek değil mi?

YETMİYOR


MEHMET ALİ ALPER: En az 20 bin olmalı. Emekli gıda alışverişi yaparken bile zorlanıyor. Dün aldığın şeyi bugün aynı fiyata alamıyorsun. Ben 12 bin lira alıyorum yetmiyor ama yetmesi için çaba veriyorum.

AÇLIK SINIRININ ALTINDA


YILMAZ VARGELDİ: En az 25 bin olmalı. Emeklinin maaşı açlık sınırının bile altında. Ben 14 bin lira alıyorum o bile yetmiyor. Emekli de düşünülmeli, herkes zor şartlarda yaşıyor.

GEÇİM MAAŞI DEĞİL ÖLÜM MAAŞI!


SELAHATTİN KARA: En düşük maaş 25 bini geçmeli. Ben asgari ücretten fazla alırken şimdi asgari ücretin altında maaş alıyorum. 10 bin lira geçim maaşı değil, ölüm maaşı!
 
Kaynak : MUHABİR - EFE EMRE ÖZBEY
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi