Eskişehir'de el emeği göz nuru sergisi söyleşisi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de el emeği göz nuru sergisi söyleşisi
A
a

Eskişehir'de Melike Taşcıoğlu Vaughan ve eşi Maury Vaughan'ın Dalyancı Konağı'nda düzenledikleri Elinin Emeği Gözünün Nuru sergisi kapsamında söyleşi gerçekleşti.

Sütiş Eskişehir
Melike Taşcıoğlu Vaughan ve Maury Vaughan'ın Dalyancı Konağı'nda devam etmekte olan Elinin Emeği Gözünün Nuru sergisi kapsamında söyleşi düzenlendi. Şinasi Acar, Umut Altıntaş, Esra Eldem ve Gül Yavuz'un katılımıyla sergi ve kitap üzerine gerçekleşen söyleşinin moderatörlüğünü Melike Bayık yaptı. Molozların altından çıkan eski eşyaların ve mektupların yer aldığı sergide kadın emeği vurgulanırken, aynı zamanda yazılan kitapta da benzer konular ele alınıyor.

MOLOZLARIN ALTINDA “HAYAT” BULDUK

Sergi ile ilgili bilgi veren Melike Taşçıoğlu Vaughan, "Bugünkü söyleşimiz sergi üzerine olacak. Çok fazla kişinin emeği var sergide ve kitapta. Bu sergi aslında bir kitap üzerine başladı. Daha sonra bunu sergiye dönüştürelim dedik. Sergi daha da ilginç bir boyut kazandı. Hem sergi hem de kitap aynı konudan bahsediyor. Karabayır Bağları'nda oturuyoruz biz. Yürüyüş yaptığımız yolda molozlar atılmış bir fidanlık var. Kimseler olmadığı için o bölgeye moloz atılıyor. Buraya moloz atmayınız uyarısına rağmen inşaatlar oraya kaçak moloz atıyorlar. Bir gün molozların arasında bir şeyler bulduk. Eşim biraz daha merak etti ve kurcaladı. Ve biz orada bir hayat bulduk aslında. Aslında daha çok kadın emeği ile üretilen bu ürünleri agresif beton yığının altından kurtardık. Kurtardığımız şeyin kıymetini biliyor muyuz, ya da nedir diye hep beraber incelemek istedik. Sergide gördüğünüz her şey molozun altından çıkan eşyalar aslında. Eski fotoğraflar, yazılar, mektuplar çıktı" şeklinde konuştu.

SERGİ AĞUSTOSA KADAR AÇIK OLACAK

Maury Vaughan ise serginin açıldığı mekânın, sergiyi çok doğru ifade ettiğini belirterek, "Sergiyi yaratmaktan ve kitabı yapmaktan dolayı çok mutluyum. İkisini aynı anda yürüttük. Sergiyi eski bir konakta yapmak çok güzel. İşimizi göstermek için çok doğru bir yer. Sergimiz ağustosa kadar kalacak. Herkesi bekliyoruz" dedi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi