Eskişehir'de Eğitim Bir-Sen'den önemli açıklama: "Eğitimden tasarruf olmaz"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Eğitim Bir-Sen'den önemli açıklama: "Eğitimden tasarruf olmaz"
A
a

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Akar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Eskişehir’de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan okullarda henüz bir çalışma yapılmamış olmasını eleştiren Akar, “Hâlâ bu okulların durumuyla ilgili somut birer adım atılmış değil. Eğitimden tasarruf olmaz. Eğitim hepimizin önceliği olmak zorunda” dedi.

Sütiş Eskişehir
Memur-Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Akar, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında memurlara sağlanan personel servisi hizmetinin sona erdirilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Eğitim Bir-Sen İl Başkanlığında konuşan Akar, 17 Mayıs'ta kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında bir genelge yayımlandığını belirterek, genelge kapsamında 3. dönem toplu sözleşme masasında elde ettikleri personel servislerinin sona ermesi gibi bir durumla karşı karşıya olduklarını kaydetti. Akar, yaklaşık 120 bin kamu personelinin faydalandığı personel servisi hizmetinin sona erdirilmesini doğru bulmadıklarını vurgulayarak, "Kamudaki tasarruf tedbirlerine yönelik bu kararların tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Bunlarla ilgili Memur-Sen olarak itirazımız ve hukuki mücadelemiz Danıştay nezdinde başlamıştır. Bu hakların memurların elinden alınmamasını talep ediyoruz" dedi. Akar, toplu sözleşme tazminatının geriye getirilmesini, 3600 ek göstergenin verilmesini, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yönelik tartışmaların de ortadan kaldırılmasını beklediklerini söyledi. Mülakat konusunda duruşlarının net olduğunu ve bu uygulamayı kabul etmediklerinin altını çizen Akar, 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili açıklanan yazılı puanın yüzde 50'si, mülakat puanında yüzde 50'si şeklindeki uygulamaya karşı olduklarını söyledi.

YATIRIMLAR İHTİYACA GÖRE YAPILMALI

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akar, Eskişehir’de deprem riski dolayısıyla boşaltılan okullarla ilgili olarak, “Bu sene eğitim-öğretim yılı başlarken 6 okulumuzun depreme dayanıklılık konusunda çürük çıkmasından dolayı boşaltılmasıyla başka okulların bünyesinde ikili eğitimlere geçerek ya da başka bir okul ikiye bölünerek bir süreç başladı. Ancak baktığımız zaman hâlâ bu okulların durumuyla ilgili somut birer adım atılmış değil. Hâlâ Porsuk İlkokulumuzun durumu herhangi bir şekilde ilerleme kaydedemedi. Eskişehir Anadolu Lisesi’nin ihalesi tamamlandı mı,  yıkıma başlanıldı mı, bununla ilgili somut bir açıklama maalesef yok. Osmangazi Ortaokulu’nun durumu ortada. Orada belki belediyeyle ilgili arsa problemleri yaşanıyor olabilir ama bunlarla ilgili somut adımlar atılabilmiş değil. Maalesef bu da okullarda eğitimi ikili eğitim yapılır hale getirdi. Sabah 7.30’da ders başlıyor akşam 19.30’a kadar ders devam ediyor. O yüzden burada hızlı bir şekilde adım atılmalı. Tasarruf tedbirleri dedik ama emekten, alın terinden elde edilen haklardan tasarruf olmaz dediysek, aynısını burada da söylemek istiyorum. Eğitimden tasarruf olmaz. Eğitim hepimizin önceliği olmak zorunda. Eğitimin fiziki şartları iyileştirilmeli, yenilenmeli, yeni ortamlar hazırlanmalı ve hazırlanmanın bir çabası içerisinde olunmalı. Şu an da Eskişehir’de Milli Eğitim Müdürlüğümüzden aldığımız verilere göre; 11’e yakın okul öncesi anaokulu binamızın eğitim öğretime yetiştirilmeye çalışıldığı söyleniyor. Keşke burada daha planlı, programlı, bu ihtiyaçlara yönelik planlama yapılsaydı. 11 tane anaokulu yerine acil ihtiyacı olan okullar öncelenip yatırım planlarına alınsaydı. Bu okulların ikili eğitim yapma mecburiyetleri ortadan kaldırılsaydı” ifadelerini kullandı.  Toplantıda, Eskişehir Memur-Sen Başkanlar Kurulu üyeleri de yer aldı.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi