Eskişehir’de edebiyat ve sanat rüzgarı devam ediyor. 2026 Eskişehir Yılı kapsamında düzenlenen Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Edebiyat Şenliği, ikinci gününde de şair, yazar ve sanatçıları Genco Erkal Sahnesi’nde Eskişehirlilerle buluşturdu.
Şenliğin ikinci gününde “neşe” teması farklı sanat disiplinleriyle ele alındı. Gün, “Gençlik Neşesi” başlığı altında Devrim Horlu, Vuslat Çamkerten ve Özgür Çırak’ın katıldığı söyleşilerle başladı.
Program kapsamında “Cumhuriyet Neşesi” başlığı altında okuma tiyatrosu düzenlenirken, Hasan Erkek’in katılımıyla edebiyat ve sahne sanatlarının buluştuğu özel bir etkinlik gerçekleştirildi.
Günün dikkat çeken etkinliklerinden biri Nihat Özdal’ın “Odysseia’da ‘Neşe’nin Kokusu” başlıklı olfaktif sergisi oldu. “Dönüş - Olfaktif Sergi”, 12 Ekim’e kadar Sanat Sokağı Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.
Serginin açılışında konuşan Özdal, çalışmasında Yunus Emre’nin koku ve sevgi üzerine dizelerinden yola çıktığını belirtti. Günümüz dünyasının ağırlıklı olarak görüntü üzerinden şekillendiğini ifade eden Özdal, kokunun ise hafızayla kurduğu güçlü bağ sayesinde farklı bir deneyim sunduğunu söyledi.
Homeros’un Odysseia destanından da ilham alan serginin, edebiyatı koku duyusu üzerinden deneyimlemeyi amaçladığını belirten Özdal, “Bu bambaşka bir sergi, bu şehre özel” dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, serginin açılışında yaptığı konuşmada sanatseverlerin bu kez eserleri farklı bir duyuyla deneyimleyeceğini söyledi.
Ünlüce, “Neşenin Kokusu” sergisinin Eskişehir için farklı bir deneyim sunduğunu belirterek, şenliğin kentte edebiyat ve sanatın farklı alanlarını buluşturmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Şenliğin ikinci gününde tiyatro ve performans sanatları da programda yer aldı. “Tiyatro Neşesi” kapsamında Etos Performans sahne alırken, “Şiirin Suç Ortakları: Neşe” başlıklı etkinlik de gerçekleştirildi.
Günün son programında ise farklı ülkelerden sanatçı ve edebiyatçıların katılımıyla “Dünya Neşesi” düzenlendi.
Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Edebiyat Şenliği, bugün ve yarın gerçekleştirilecek etkinliklerle Eskişehirlileri edebiyat ve sanat dünyasından isimlerle buluşturmaya devam edecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Asıl hedef Kazım Kurt mu?
Kerem Akyıl
‘İktidarla mücadelede olmayanlar parti içi mücadelede varsa bu sa…
Tarkan Demir
Emeklilere bir çare…
Seval Erci
Kurallar olmasaydı kim olurduk?
Ümit Polatbaş
Tüm olaylar aydınlatılmalı!
Kaan Özcan
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu