Eskişehir’de duba katliamı sürüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de duba katliamı sürüyor
A
a

Eskişehir’in İstiklal Mahallesi’nde kaldırıma yerleştirilen bir güvenlik dubası yerinden sökülerek devrildi; çevre kirliliği ve yaya güvenliği riski mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

Eskişehir’in İstiklal Mahallesi’nde kaldırım kenarına yerleştirilen bir güvenlik dubası, kimliği belirsiz kişiler tarafından yerinden söküldü. Duba, yanına bırakılan ağır bir taş parçasıyla birlikte yere devrilmiş şekilde bulunurken, çevredeki parke taşlarının da zarar gördüğü gözlendi.
Yaya güvenliğini sağlamak ve araçların kaldırıma çıkmasını engellemek amacıyla konulan dubaların zaman zaman çeşitli nedenlerle tahrip edildiği görülüyor. Son olarak İstiklal Mahallesi’nde yaşanan olayda, bir duba yerinden koparılarak kaldırıma devrilmiş halde bırakıldı.

Dubanın üzerine konulmuş büyük bir taş parçası dikkat çekerken, olayın kaza sonucu mu yoksa kasıtlı bir müdahale sonucu mu gerçekleştiği bilinmiyor. Yere devrilen dubanın bulunduğu noktada kaldırım taşlarının da söküldüğü, çevresinin bakımsız ve sigara izmaritleriyle dolu olduğu tespit edildi. Bu durum hem çevre kirliliğine neden oluyor hem de yayaların geçişi sırasında çeşitli riskler oluşturuyor. Duba çevresinde herhangi bir onarım veya güvenlik önleminin alınmamış olması ise dikkat çekiyor.

Bölgede benzer durumların daha önce de yaşandığı ifade edilirken, mahalle sakinleri yerel yönetimlerin hem fiziki düzenlemeleri güçlendirmesini hem de kamu malına zarar verenlere yönelik caydırıcı önlemler almasını talep ediyor. Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kaldırım üstü güvenlik elemanlarının düzenli kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.
Kaynak : Tuğçe Kaş
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi