Eskişehir'de diyanet camiasına acı haber

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de diyanet camiasına acı haber
A
a

Eskişehir Karadenizliler Derneği Onursal Başkanı Ali Akyüz'ün duyurusuna göre, 1991-2001 yılları arasında Eskişehir İl Müftüsü olarak görev yapan Fahrettin Aşık, 29 Mart 2024 tarihinde vefat etti.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Karadenizliler Derneği'nin Onursal Başkanı Ali Akyüz, acı bir haberle kamuoyunu bilgilendirdi. 30 Ekim 1991 ile 08 Kasım 2001 tarihleri arasında Eskişehir İl Müftülüğü görevini başarıyla yürüten Trabzon Dernekpazarlı hemşehrimiz Fahrettin Aşık'ın vefat ettiğini duyurdu.

Fahrettin Aşık, 1 Ocak 1945 tarihinde Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinin Kondu Mahallesi'nde dünyaya geldi. Babası Mustafa Efendi ve annesi Fatma Hanım'dır. İlk eğitimini mahalli hocalardan alarak Kur'an-ı Kerim'i öğrendi ve hafızlık eğitimi için Hacı Hafız Yusuf Mercan'dan ders aldı. Ardından Lekur Hoca'dan Hazin tefsirlerini okudu ve Kaside-i Bürde'den icazet aldı. Daha sonra Arapça ve dini dersler için çeşitli hocalardan eğitim aldı ve 1961 yılında icazetini aldı. Eğitim hayatına devam ederek imam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu.

Göreve ilk adımını 28 Kasım 1963 tarihinde Amasya'nın Suluova ilçesindeki Orta Mahalle Camii'nde imam-hatip olarak attı. Daha sonra çeşitli ilçelerde ve illerde görev yaptı. Bu arada Ankara İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Eskişehir İl Müftülüğü görevinin ardından çeşitli il müftülüklerinde bulundu ve uzun yıllar hizmet verdi.

Fahrettin Aşık'ın vefatıyla ilgili cenaze töreni bilgileri de paylaşıldı. Naaşı 29 Mart 2024 Cuma günü Ankara Hacıbayram Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Trabzon'a götürülecek ve 30 Mart Cumartesi günü Dernekpazarı Merkez Camii'nde defnedilecektir. Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiaya sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi