Eskişehir'de CHP Gençlik Kollarından TRT’ye çağrı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de CHP Gençlik Kollarından TRT’ye çağrı
A
a

CHP İl Gençlik Kolları, Ekrem İmamoğlu davasında adil yargılama çağrısı yaparak duruşmaların TRT’den canlı yayınlanmasını istedi. Parti gençlik temsilcileri, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve dezenformasyonun önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Ekrem İmamoğlu davasının TRT’den canlı yayınlanmasını isteyen CHP Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Demir, “Dezenformasyon son bulsun, masumiyet karinesi korunsun. Onlar her gün, her saat konuşuyor; bir de Ekrem Başkan konuşsun. Dava TRT'de canlı yayınlansın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen basın açıklaması kapsamında, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargı sürecinin TRT’den canlı yayınlanması talebiyle Ulus Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Demir, hazırlanan iddianamenin yanlış bir algıyla gündeme getirildiğini söyleyerek adil ve açık bir yargılama çağrısı yaptı.“Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu için 23 asırdan fazla ceza öngören ‘iftiraname’, yandaş medya tarafından her gün suç unsurları aradıkları bir malzeme haline getirilmiş durumdadır” diyen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Demir, “Her geçen gün medya manipülasyonlarıyla doğrular eğilmeye, gerçekler gizlenmeye çalışılmaktadır. İktidar elinde bulundurduğu medya gücüyle hakikati yalana boğdurmaya çalışmaktadır. Valizlerde para var dediler, Jammer olduğu ortaya çıktı. 560 milyar yolsuzluk var dediler, ‘iftiranamede’ 160 milyara düşürdüler. Aradaki 400 milyar unutuldu, 160 milyar ispatlanamadı. Farklı tarihlerde, farklı kişiler noktasından virgülüne bire bir aynı ifadeyi verdi. Seçim çalışması suç sayıldı. Kreş bağışları rüşvet sayıldı. Kurultayımızdaki sloganlar, pankartlar, tezahüratlar suç sayıldı. Yolsuzluk soruşturması dediler CHP'ye kapatma istemi çıktı. Tek kare fotoğraftan casusluk çıkardılar, örgüt şemasına koydular. Neydi hakikat? Örgüt dediler. Örgüt çıkmadı. Suç dediler, suç çıkmadı” diye konuştu.

PROPAGANDA YÜRÜTÜLÜYOR

Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı yaptığı dönemdeki yargılanmalarını hatırlatarak, “Geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çeşitli suçlardan dolayı 18 dosyadan dava açıldı. Fakat polis kapısını çalmadı, nezarete konmadı, tutuklu yargılanmadı. Kesin hüküm giymeden cezaevi nedir bilmedi. Bugün ise aynı kişi, en güçlü siyasi rakibine yönelik iddianame henüz mahkemece kabul edilmeden elinde bulundurduğu medya gücüyle Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nu peşinen suçlu ilan ettiriyor. Bazı kanallar ve yayınlar maşa haline gelmiş, masumiyet karinesi ayaklar altına alınmış durumda. Utanarak izliyoruz ve görüyoruz ki asılsız, delilsiz bu kopyala-yapıştır iddianame üzerinden yorumlar yapılıyor, bol keseden hükümler dağıtılıyor. 86 milyonun vergisiyle ayakta duran TRT, muhalefetin söylemlerine yer vermeye tenezzül dahi etmiyor bu da yetmezmiş gibi bir de muhalefete yönelik bir karşı propaganda yürütüyor” dedi.

HALKIN ADALETİNE GÜVENİYORUZ

Meclis’te yasal düzenlemeler yapılmasını ve duruşmaların, TRT’den canlı yayınlanması gerektiğini savunan Demir,“Bu halkın vicdanından, milletin adalet duygusundan korkmayın. Bilinsin ki karşımızda her ne kadar siyasi güçlerini öfke ve korku üzerine kuran bir iktidar olsa da bizler haklı, erdemli ve güçlü bir mücadelenin sahipleriyiz. Biz kendimize güveniyoruz. Karanlık yolları aydınlatacak adalet meşalesini her daim yanımızda taşıyoruz. 86 milyonun vicdanına, halkın adaletine güveniyoruz. Dezenformasyon son bulsun, masumiyet karinesi korunsun. Onlar her gün, her saat konuşuyor bir de Ekrem başkan konuşsun. Dava TRT'de canlı yayınlansın” ifadelerini kullandı.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi