Eskişehir'de cami karşısındaki içkili mekana protesto

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de cami karşısındaki içkili mekana protesto
A
a

Eskişehir'de Kardeşlik Platformu üyeleri, Eskişehir'de Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii'nin karşısına açılan içkili mekâna tepki göstererek protesto düzenledi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Reşadiye Camii önünde bir araya gelen Kardeşlik Platformu üyeleri, Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii’nin karşısına içkili mekân açılmasını protesto etti. Üyeler, basın açıklamasının ardından Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne işletmenin turizm belgesinin iptali için yazılı dilekçe verdi.

Kardeşlik Platformu üyeleri, Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii’nin karşısına içkili mekân açılmasını protesto etmek için Reşadiye Camii önünde bir araya geldi. Caminin 50 metre yakınına alkollü mekân açılmasının hukuka aykırı olduğunu dile getiren üyeler, işletmenin turizm belgesinin iptali için yazılı başvuruda bulundu. Platform adına açıklama yapan Mustafa Özkan, “İçkili mekanların açılması ile ilgili mevzuat ortadadır. Cami, okul, ibadethane, öğrenci yurdu gibi yerlerin etrafında içkili mekân ruhsatı almak için belirli bir mesafe şartı gözetilir.Ancak burada yasalara takılmadan içki ruhsatı alabilmek için önce turizm işletme belgesi alınıyor, sonradan içkili mekân ruhsatı başvurusunda bulunarak işletme içkili mekâna dönüştürülüyor. İşletmenin turizm işletme belgesi elinde olduğu için buranın içkili mekâna dönüşmesinin önünde hiçbir engel kalmamış oluyor. Burada alınan turizm işletme belgesi o mekânı içkili mekâna dönüştürmenin önündeki tüm engelleri kaldırır durumdadır” ifadelerini kullandı.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İşletme belgesini veren yetkililere seslenen Özkan, “Sizin verdiğiniz turizm belgesi marifetiyle caminin tam karşısında 50 metre mesafede bir içkili mekân açılması durumu söz konusudur. Bu turizm işletme belgeleri verilirken açılan işletmelerin bulundukları bölgelerin hassasiyetleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bu içkili mekân Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii’nin tam karşısında ve 50 metre mesafededir. Bu sebeple verilen bu içkili mekân ruhsatının ve turizm belgesinin iptal edilmesini kendilerinden talep ediyoruz. Ruhsatın iptali için gerekli yazılı başvuruları ilgili makamlara yapacağımızı ve konunun sonuna kadar takipçisi olduğumuzu tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz” dedi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Hasan Enis Özdemir 19 Mayıs 2024 15:30

İbadethanelerin ve okulların 150 metre yakınına içkili mekan ve kahvehane açılamaz. Yasa gereği budur.

0 0 Cevap Yaz
Buğra Erdoğan 19 Mayıs 2024 13:41

Dünya bunların etrafında dönüyor sanıyor bunlar. Oğlum sanane herkes kendi bacağından asılacak.

0 0 Cevap Yaz
Dokunma kutsalımıza 18 Mayıs 2024 18:40

Kesinlikle kapatılmalı ruhsat veren kimse sorumlular devlet gereğini yapmalı.

0 0 Cevap Yaz
Serbest piyasa 18 Mayıs 2024 17:40

Turizm belgesi aldıysa sessizce oturun yerinize bence

0 0 Cevap Yaz
Buse 18 Mayıs 2024 17:34

Ne saçma bir iş turizm ruhsatı istiemarı nedir ya boş işlerle uğraşıyorsunuz

0 0 Cevap Yaz
Eses 18 Mayıs 2024 09:18

Elektrik kontağı yangına mı sebep olmuş. Sen anladın mekan sahibi

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi