Eskişehir’de büyük vurgun!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de büyük vurgun!
A
a

Eskişehirliler devleti milyarlarca lira zarara uğrattığı öne sürülen belediye çalışanından hesap bekliyor! 

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi’nde Burhan Sakallı’nın Başkan olduğu 2004-2014 yılları arasında Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde görev yapan Aydın Zorlu Başaran, devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı iddiasıyla suçlanıyor.

AVANTA KARŞILIĞI YÜKSEK FATURA

“Avanta” karşılığı yüksek fiyatlandırma ve olmayan işleri yapılmış gibi gösterme gibi çeşitli yöntemlerle Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün harcadığı milyonlarca lira içerisinden büyük vurgun yaptığı iddia edilen Aydın Zorlu Başaran‘dan tüyü bitmemiş yetimin hakkı için hesap vermesi bekleniyor.

KAZIM KURT DÖNEMİNDE SON VERİLDİ 

Kazım Kurt’un 2014’te Odunpazarı Belediye Başkanı seçilmesinin ardından iddia edilen büyük vurgun ortaya çıktı. İddialara konu olan vurgun nedeniyle Aydın Zorlu Başaran’ın görev yerinin değiştirildiği de öne sürülüyor. Başkan Kurt, Destek Hizmetleri’nin 2009’da sadece 1 yılda yaptığı harcamayla, çöp kamyonlarından iş makinelerine kadar belediye araç parkını genişletip dev bir filo kurdu.

HESAP MAKİNELERİNİ ŞAŞIRTAN TABLO!

2009 yılında Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün harcadığı para, kayıtlara göre 7 milyon 480 bin TL…  O yıllardaki dolar 1.5 liradan işlem görmesi nedeniyle harcanan para yaklaşık 5 milyon dolar… Şu anki dolar kurunu ve 10 yıllık geçen süreyi düşürsek ne yazık ki hesap makinelerini şaşırtacak bol sıfırlı bir tablo karşımıza çıkıyor.

YETKİLİLER HAREKETE GEÇMELİ!

2023 yılında ise Kazım Kurt yönetimindeki belediyenin Destek Hizmetleri Müdürlüğü harcaması ise 1 milyon TL… Sadece Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan tasarruf milyonlarca lira olduğu görülüyor.  2004-2014 yılları arasında Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ndeki harcama kalemleri ve Başaran’a yönelik iddialar hakkında kamuoyu açıklama bekliyor.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
mehmet 29 Mayıs 2024 14:34

tek bşına yapmamıştır yandaşları vardır.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi