Eskişehir'de bu kokuya dayanamıyorlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu kokuya dayanamıyorlar!
A
a

Dondurucu soğuklarla boğuşan Eskişehir’de herkesin gözü önünde kavrulan leblebi, hem dumanlı görüntüsü ve kokusuyla hem de tadıyla vatandaşların içini ısıtıyor.

Dondurucu soğuklarla boğuşan Eskişehir’de herkesin gözü önünde kavrulan leblebi, hem dumanlı görüntüsü ve kokusuyla hem de tadıyla vatandaşların içini ısıtıyor.
Eskişehir’de soğuk havada işleri zorlaşan esnaf, satışlarını arttırabilmek için farklı stratejiler deniyor. Aslen Çorumlu olan ve baba mesleği leblebicilikle uğraşan Mehmet Coşkun da şehrin en işlek caddelerinden biri olan İki Eylül Caddesi’nde leblebi kavuruyor. İnsanların gözü önünde kavrulan ve çıkan dumanı ile kokusu tüm caddeye yayılan leblebi, bu şekilde vatandaşların da gözdesi haline geliyor. Buz gibi havada satılan sıcacık leblebi Eskişehirliler tarafından oldukça talep görüyor.

“Çok şükür işler fıstık gibi”
İşlerinin çok iyi gittiğini belirten kuruyemiş dükkanı sahibi Mehmet Coşkun, “Çok şükür, işler fıstık gibi. Belki inanmayacaklar ama gerçekten iyi gidiyor. İnsanlar hep 'zam geldi, her şey pahalı' gözüyle bakıyor her şeye ama biz esnaf olarak onları düşünüyoruz ve bize gelen 150 çeşit ürünün yaklaşık 15’ini maliyetine satıyoruz. Bunlar da çekirdek, fıstık, leblebi gibi temel ürünler. Sadece diğer ürünlerden kâr ediyoruz. Bu yüzden de işlerimiz gayet iyi gidiyor” dedi.

“Sıcacık leblebiyi alanın içi ısınıyor”
Soğuk havaya rağmen dışarıda çalışmalarının kendilerini zorladığını anlatan Coşkun, sıcak leblebinin vatandaşlar tarafından oldukça sevildiğini şu sözlerle kaydetti:
“Şu anda soğuk havada çalışıyoruz, zor ama daha zevkli. Ellerimiz, ayaklarımız, kulaklarımız üşüyor ama karşılığını alıyoruz. Allah çalışana veriyor. Benim dışarıdaki bu mücadelemi görüp hakkımı vermek için alışveriş yapanlar olunca ben de kazanıyorum çok şükür. Burası soğuk memleket, ben burada sıcacık leblebi satıyorum. Sıcacık leblebiyi alanın içi ısınıyor.”
1000
icon
Tüketici 30 Ocak 2022 16:17

Peki ya alamayanlar parası olmayanlar. Dışarıda satılması hoş değil.

0 3 Cevap Yaz
Saçmalık 30 Ocak 2022 15:18

Tuzu kuru olan konuşuyo işte... İnsanlar tabii ki zamlara, pahalılığa ve ucuzluğa göre düşünecek ? Cebini düşünmeyen evinin yolunu bulamaz. Mesela ben bugüne kadar kimsenin, hadi falanca yerde filanca ürüne zam varmış gidelim ordan alalım dediğini duymadım. Bugün marketlerde 1 paket bisküvi bile 5 tl den aşağı değilken, insanlarda hep herşey pahalandı zamlandı gözüyle bakıyor yav demek, iktisat bilmemekten kaynaklanıyor sanırım...

2 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi