İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve tutuklanması, Türkiye'nin siyasi gündeminde büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Bu süreçte yapılan anketler, özellikle İstanbul ve Eskişehir’deki siyasi eğilimler hakkında önemli veriler ortaya koydu.
ORC Araştırma, 05-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiği Siyasi Eğilim Araştırması'nın sonuçlarını paylaştı. Araştırma, katılımcılara “Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yöneltti. Sonuçlara göre, CHP, 16 şehirde birinci parti olurken, AKP ise 13 şehirde birinci sırada yer aldı.
İstanbul'da, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı dönemde yapılan anketin sonuçları dikkat çekti. CHP, İstanbul'da yüzde 33 oy alırken, AKP yüzde 30.4 ile ikinci sırada yer aldı.
Öte yandan, Eskişehir’de 14-18 Mart tarihleri arasında yapılan bir diğer araştırma da ilginç sonuçlar ortaya koydu. 1750 katılımcının yer aldığı ankette, CHP Eskişehir'de yüzde 40.8 oranında bir destek aldı ve en yüksek oy oranını yakaladı. AKP ise yüzde 29.1 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı. MHP yüzde 6.4, İYİ Parti ise yüzde 6,1 oranına sahip olurken, Zafer Partisi yüzde 4.0, Büyük Birlik Partisi yüzde 3.1, DEM Parti yüzde 2.5, Yeniden Refah Partisi ise yüzde 1.9 oy oranına sahip oldu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Sivrihisar tarihe sahip çıkıyor
Kerem Akyıl
MHP İl Başkanı Candemir vedaya hazırlanıyor!
Tarkan Demir
Halkın yanında olan esnafa selam!
Kaan Özcan
Üreticiler zirai don ile karşı karşıya!
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy