yandex

Eskişehir'de bu dondurmayı yiyen önce şaşırıyor sonra bir daha istiyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu dondurmayı yiyen önce şaşırıyor sonra bir daha istiyor
A
a

Eskişehir'de 1958'den bu yana dondurmacılık yapan Boğaç Burak Şengöz, çağla, yeşil erik ve kuzukulağıyla hazırladığı dondurmayı üzerine tuz serperek servis ediyor. Türkiye'de ilk olduğu belirtilen sıra dışı lezzet, özellikle gençlerden yoğun ilgi görüyor.

Eskişehir'de dört kuşaktır dondurmacılık yapan Boğaç Burak Şengöz, çağla, yeşil erik ve kuzukulağıyla hazırladığı dondurmayı üzerine tuz serperek servis ediyor. Türkiye'de ilk olduğu belirtilen bu sıra dışı lezzet, yaz aylarında vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

TUZLU DONDURMA ÖN YARGILARI YIKIYOR

1958 yılından bu yana aile mesleğini sürdüren 32 yaşındaki Boğaç Burak Şengöz, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde üretilen çağla, yeşil erik ve kuzukulağı kullanılarak hazırlanan özel dondurmayı Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki işletmesinde satışa sunuyor.

Diğer dondurmalardan farklı olarak ürünün içerisine değil, servis sırasında üzerine tuz serptiklerini belirten Şengöz, bu yöntemin vatandaşların ilgisini çektiğini söyledi.

Şengöz, "Sezona çağla ve kuzukulağıyla başladık. Çağla sezonu bitince yeşil erik ve kuzukulağıyla devam ettik. Dondurmanın üzerine tuz atarak servis ediyoruz. İnsanlar ilk başta ön yargıyla yaklaşıyor ancak tattıktan sonra fikirleri değişiyor. Yeşil eriğin ekşiliği ile kuzukulağını bir araya getirerek yaz aylarına uygun ferahlatıcı bir lezzet ortaya çıkardık." dedi.

GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Yenilikçi lezzetin özellikle gençler tarafından tercih edildiğini ifade eden Şengöz, yeşil eriğin sezonunun sona ermesine rağmen yaptıkları stok sayesinde üretimi sürdürdüklerini dile getirdi. Bu yıl en çok sade ve çikolatalı dondurmanın satıldığını belirten Şengöz, erikli dondurmanın da bu klasik lezzetlerle yarışacak seviyede ilgi gördüğünü söyledi.

TOPU 70 LİRA, KİLOSU BİN LİRA

Külah içerisinde üzerine tuz eklenerek servis edilen erikli dondurmanın topu 70 liradan, kilogramı ise bin liradan satışa sunuluyor. Şengöz, "Türkiye'de bir ilk olan bu deneyim büyük farklılık oluşturdu. Deneyenlerin büyük bölümü tekrar tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak : İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...