Eskişehir'de dört kuşaktır dondurmacılık yapan Boğaç Burak Şengöz, çağla, yeşil erik ve kuzukulağıyla hazırladığı dondurmayı üzerine tuz serperek servis ediyor. Türkiye'de ilk olduğu belirtilen bu sıra dışı lezzet, yaz aylarında vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
1958 yılından bu yana aile mesleğini sürdüren 32 yaşındaki Boğaç Burak Şengöz, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde üretilen çağla, yeşil erik ve kuzukulağı kullanılarak hazırlanan özel dondurmayı Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki işletmesinde satışa sunuyor.
Diğer dondurmalardan farklı olarak ürünün içerisine değil, servis sırasında üzerine tuz serptiklerini belirten Şengöz, bu yöntemin vatandaşların ilgisini çektiğini söyledi.
Şengöz, "Sezona çağla ve kuzukulağıyla başladık. Çağla sezonu bitince yeşil erik ve kuzukulağıyla devam ettik. Dondurmanın üzerine tuz atarak servis ediyoruz. İnsanlar ilk başta ön yargıyla yaklaşıyor ancak tattıktan sonra fikirleri değişiyor. Yeşil eriğin ekşiliği ile kuzukulağını bir araya getirerek yaz aylarına uygun ferahlatıcı bir lezzet ortaya çıkardık." dedi.
Yenilikçi lezzetin özellikle gençler tarafından tercih edildiğini ifade eden Şengöz, yeşil eriğin sezonunun sona ermesine rağmen yaptıkları stok sayesinde üretimi sürdürdüklerini dile getirdi. Bu yıl en çok sade ve çikolatalı dondurmanın satıldığını belirten Şengöz, erikli dondurmanın da bu klasik lezzetlerle yarışacak seviyede ilgi gördüğünü söyledi.
Külah içerisinde üzerine tuz eklenerek servis edilen erikli dondurmanın topu 70 liradan, kilogramı ise bin liradan satışa sunuluyor. Şengöz, "Türkiye'de bir ilk olan bu deneyim büyük farklılık oluşturdu. Deneyenlerin büyük bölümü tekrar tercih ediyor." ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Sanayici burnundan soluyor
Kerem Akyıl
Halka güveni sağla iktidar ol!
Kaan Özcan
Nostaljiye ilgiliyiz!
Seval Erci
Nereye yetişiyoruz?
Ümit Polatbaş
Başkan Ayşe Ünlüce CHP’den istifa edecek mi?
Tarkan Demir
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy