yandex

Eskişehir’de bisikletliler güvenlik için pedal çevirdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de bisikletliler güvenlik için pedal çevirdi
A
a

Eskişehir’de Bisikletliler Derneği tarafından düzenlenen haftalık bisiklet turunda vatandaşlar “Görünür Ol, Güvende Ol” sloganıyla pedal çevirdi. Kask, eldiven ve reflektif yeleklerini takan bisikletliler, polis ekiplerinin kontrolünde yaklaşık 7,5 kilometrelik güzergahta ilerledi.

Eskişehir’de Bisikletliler Derneği tarafından bisiklet kullanımını teşvik etmek ve trafikte bisikletlilerin görünürlüğüne dikkat çekmek amacıyla her hafta bisiklet turu düzenleniyor.

Her cumartesi saat 18.00’de Odunpazarı ilçesi Vişnelik Mahallesi Stad Sokak’ta bir araya gelen bisikletliler, “Görünür Ol, Güvende Ol” sloganıyla kent sokaklarında pedal çeviriyor.

Kask, eldiven ve reflektif yelek gibi güvenlik ekipmanlarını kullanan bisikletliler, polis ekiplerinin kontrolünde yaklaşık 7,5 kilometrelik güzergahı tamamlıyor.

“TRAFİKTE NE KADAR GÖRÜNÜR OLURSAK O KADAR GÜVENDE OLURUZ”

Bisikletliler Derneği Eskişehir Temsilcisi Hakan Özhan, etkinliklerin temel amacının bisikletlilerin trafikte görünürlüğüne ve güvenliğine dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Özhan, “Trafikte ne kadar görünür olursak o kadar güvende oluruz. Trafikte görünür olmak için reflektif kıyafetler, aydınlatma; kendi güvenliğimiz için kaskımızı, eldivenimizi ve gerekli bütün koruyucu ekipmanları takmamız gerekiyor. Buna da trafikte dikkat çekmek amacıyla bisiklet yollarında ve normal trafikte bisiklet turu düzenliyoruz. Herkesin katılabileceği 6-7 kilometrelik bisiklet turumuz gerçekleşiyor. Her cumartesi akşam 18.00'da burada buluşuyoruz. Güzergahlarımız değişebiliyor ama uzunluk 6-7 kilometreyi geçmiyor. Bisiklete katılım artıyor. Bisiklet yolları yapıldıkça ve faydaları anlatıldıkça bisikletlerin çoğalacağına inanıyoruz. Eskişehir'de bisiklet yollarının 72 kilometrelik bir projesi vardı, bunun ilk 23 kilometresi yapıldı. Geri kalan etaplarının da yapılmasının takipçisi oluyoruz. Bunun dışında bisikletli ulaşımda yapılan mevcut yollarda, eski ve yeni bisiklet yollarındaki sorunları ve aksaklıkları da belediyelere bildirip onların da düzeltilmesini, onarılmasını sağlıyoruz” dedi.

BİSİKLET YOLLARININ GELİŞTİRİLMESİ TALEP EDİLİYOR

Bisiklet kullanımına yönelik ilginin arttığını belirten Özhan, kentte bisiklet yollarının geliştirilmesinin daha fazla kişinin bisikleti ulaşım aracı olarak tercih etmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Eskişehir’de 72 kilometrelik bisiklet yolu projesinin bulunduğunu ve bunun ilk 23 kilometresinin tamamlandığını belirten Özhan, kalan etapların hayata geçirilmesini takip ettiklerini söyledi.

Özhan ayrıca mevcut bisiklet yollarında tespit ettikleri sorun ve aksaklıkları belediyelere ilettiklerini, gerekli düzenleme ve onarımların yapılması için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Kaynak : İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...