Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehirde sürdürülebilir ulaşım ve sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla bisikletli zabıta uygulamasını hayata geçirdi. Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin de katıldığı denetimlerde, zabıtalar cadde ve bulvarlarda denetimlerine başladı.
Bisikletli zabıtalar, bisiklet yolları, kaldırımlar ve yayalaştırılmış alanlarda motorlu taşıt işgallerini önlemek için görev yapacak. Ayrıca seyyar satıcı ve dilenci denetimleri, ruhsat ve hijyen kontrolleri ile kaldırım işgalleri de bu kapsamda takip edilecek.

Başkan Ayşe Ünlüce, “Bu adımı sadece bir ulaşım tercihi olarak değil; sağlıklı yaşamı ve sürdürülebilir şehircilik anlayışımızı destekleyen vizyonun bir parçası olarak görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan şehre karşı hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bisikletli zabıtalar sayesinde şehirde hem trafik düzeninin korunmasını hem de yaşam kalitesinin artırılmasını hedefliyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
MHP İl Başkanı Candemir vedaya hazırlanıyor!
Tarkan Demir
CHP’den bir milletvekili istifa edebilir
Kerem Akyıl
Halkın yanında olan esnafa selam!
Kaan Özcan
Üreticiler zirai don ile karşı karşıya!
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
