Eskişehir'de bayramda ne yapılır, neler ücretsiz? İşte açık ve kapalı yerler...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bayramda ne yapılır, neler ücretsiz? İşte açık ve kapalı yerler...
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı'nın coşkusunu Eskişehirlilerle birlikte yaşamak için birçok düzenlemeyi hayata geçirdi. Bayram boyunca ücretsiz ulaşım, açık müzeler ve çeşitli etkinlikler Eskişehirlileri bekliyor.

Eskişehir'de Ramazan Bayramı süresince bazı hizmetler ücretsiz olacak ve belirli düzenlemeler yapılacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kararıyla, 10, 11 ve 12 Nisan tarihlerinde tramvay ve otobüsler ücretsiz hizmet verecek. Ayrıca, Şehitlik otoparkı ve cadde otoparkları da bayram boyunca ücretsiz olacak.

Ancak, Halk Ekmek büfeleri bayramın 1, 2 ve 3. günleri kapalı olacak. Porsuk Çayı üzerinde hizmet veren esbotlar ve gondollar, bayramın 1, 2 ve 3. günlerinde çalışacak.

Öte yandan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait turistik tesisler arife günü kapalı olacak ancak bayramın 1, 2 ve 3. günlerinde hizmet verecek. Kemal Zeytinoğlu Caddesi'ndeki dubalar arife ve bayramın 1. günü açık olacak, bu özellikle Odunpazarı Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar için önemli bir bilgi.

Tramvay seferleri 7 ve 14 Nisan Pazar günleri sıklaştırılacak, 10, 11 ve 12 Nisan tarihlerinde ise Pazar tarifesi uygulanacak. Otobüs seferlerinde ise belirli hatlarda değişiklik yapılacak ve bazı hatlar bayram tatili boyunca hizmet vermeyecek.

Ayrıca, zabıta ve itfaiye ekipleri bayram boyunca 7/24 görev başında olacak ve acil durumlarda ALO 153 (zabıta) ve ALO 112 (itfaiye) numaraları aranabilecek.

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi