Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı yaptığı tespit edilen bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, bir şahsın babasına ait evin bahçesinde kaçak kazı yaptığı bilgisine ulaştı. Harekete geçen ekipler, şüphelinin bulunduğu adrese operasyon düzenledi.
Bahçede yapılan aramada, 8 metre derinliğinde ve 2 metre genişliğinde bir çukur kazıldığı tespit edildi. Kazı alanında 1 adet mini vinç, 1 adet kırıcı ve delici matkap, 1 adet makara, yaklaşık 20 metre uzunluğunda halat ile çeşitli kazı malzemeleri ele geçirildi.
Tarihi eser bulma amacıyla izinsiz kazı yaptığı belirlenen şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı. Jandarma ekipleri, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik denetim ve çalışmaların aralıksız süreceğini bildirdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Külliye siyaseti!
Tarkan Demir
Külliye’de olması gereken oluyor
Kerem Akyıl
Kokuyu bahane ediyorlar!
Kaan Özcan
Eskişehir'in 37 gizli tarifi: Bu lezzetleri biliyor musunuz?
Ümit Polatbaş
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu