Eskişehir çarşısında hizmet veren ayakkabı boyacıları, son dönemde işlerinin azalmasından şikâyetçi. Hafta sonu çarşıda vatandaş yoğunluğu yaşanmasına rağmen ayakkabı boyacılarının bulunduğu noktalarda beklenen hareketlilik oluşmadı.
Ayakkabı boyacılığı yapan esnaf, özellikle son dönemde vatandaşların ayakkabı boyatma ve bakım hizmetlerine olan ilgisinin azaldığını belirtiyor. Çarşıda genel bir hareketlilik görülmesine rağmen bu durumun kendi işlerine yansımadığını ifade eden boyacılar, günün büyük bölümünü müşteri bekleyerek geçiriyor.
Hafta sonu nedeniyle Eskişehir çarşısında vatandaşların yoğunluğu dikkat çekerken, ayakkabı boyacılarının bulunduğu noktalarda sessizlik hâkim oldu. Esnaf, geçmiş dönemlerde daha fazla müşteriye hizmet verdiklerini, bugün ise işlerin oldukça sakin olduğunu dile getiriyor.
Ayakkabı boyacıları, mesleğin giderek daha az tercih edilen hizmetlerden biri haline gelmesinin işlerine doğrudan yansıdığını söylüyor. Müşteri sayısındaki düşüş nedeniyle gelirlerinin de azaldığını belirten esnaf, çarşıdaki hareketliliğin kendi tezgâhlarına yansımamasından yakınıyor.
Ayakkabı boyacıları, işlerinin yeniden hareketlenmesini ve vatandaşların ayakkabı bakımına daha fazla ilgi göstermesini bekliyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Böyle kriz görülmedi!
Tarkan Demir
Kızılinler tellaklar için yapılmıyor
Kerem Akyıl
Halk somut adım istiyor!
Kaan Özcan
Sayfaların arasında unutulan hayatlar
Ümit Polatbaş
Dilencilere karşı etkin mücadele
Seval Erci
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu