Emekli öğretmen Mustafa Aydın, “Köyümüz, bal kabağı üretiminde önemli bir merkez. Porsuk Barajı’nın su vermesiyle kalite artışı sağlandı. Ürünlerimizi birçok ilden almak için gelenler var” dedi. Yurdanur Tuna ise, “Bal kabağı dayanıklı ve lezzetli; çorba, tatlı ve dolgu malzemesi olarak sofralarımızın vazgeçilmezi. Coğrafi işaret almak bizi ayrıca gururlandırdı” ifadelerini kullandı.
Üreticiler, panayır sayesinde hem ürünlerini tanıtıp sattıklarını hem de bal kabağının Eskişehir ve çevresinde daha çok bilinmesini sağladıklarını vurguladı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve belediye ekibine teşekkür eden üreticiler, 25 Ekim Cumartesi günü saat 12.00-16.00 arasında gerçekleşecek etkinliğe tüm Eskişehirlileri davet etti.
Panayırda hasadı yapılan bal kabakları sergilenecek, ziyaretçilerle buluşturulacak ve tatma fırsatı sunulacak. Böylece hem yöresel üretim desteklenmiş olacak hem de ata tohumu geleneği gelecek nesillere aktarılacak.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Talat Yalaz’ı susturalım
Kerem Akyıl
Eskişehir AK Parti doğasına sahip çıkıyor
Kaan Özcan
TOKİ Kocakır konutlarının altyapısını kim yapacak?
Tarkan Demir
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Bayram mutluluk demek değil miydi?
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy