Eskişehir'de acil zam çağrısı: Esnaf isyan ediyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de acil zam çağrısı: Esnaf isyan ediyor
A
a

Eskişehir’de simit fırını işletmecileri, artan hammadde ve enerji maliyetleri karşısında aylardır talep ettikleri zammı alamayınca isyan etti.

Eskişehir’de simit fırını işletmecileri, artan hammadde ve maliyetler karşısında aylardır talep ettikleri zammı alamayınca isyan etti. Un, yağ, susam gibi temel malzemelere gelen zamlar ve kış mevsimi nedeniyle odun fiyatlarındaki artış, fırıncıları zor durumda bıraktı.

"EN AZ 20 TL OLMALI"

İmalatçılar, yaklaşık üç aydır bağlı bulundukları odaya zam talebinde bulunduklarını ancak henüz bir cevap alamadıklarını belirtti. “Hammaddenin yanı sıra işçi ve kira bedelleri de belimizi büktü. Her şey sürekli yükseliyor. Artık ayakta duracak halimiz kalmadı” diyen fırıncılar, simit fiyatının bugünkü koşullarda en az 20 TL olması gerektiğini vurguladı.

Şu an Eskişehir’de simit 15 TL’den satılırken, esnafın talebi ürün başına 5 TL’lik zam yapılması yönünde. Fırıncılar, hem maliyetleri karşılamak hem de hizmeti sürdürebilmek için yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi