Eskişehir'de 200 TL ile ne alınabiliyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 200 TL ile ne alınabiliyor?
A
a

2009 yılında tedavüle giren ve günümüz ekonomik şartlarında değer kaybeden 200 TL ile geçmiş yıllarda neredeyse mutfak alışverişinin tamamı yapılabiliyordu. Ancak 2009 yılından günümüze yüzde 950 artış gösteren fiyatlar karşısında eriyen 200 TL ile günümüzde neredeyse bir kilo beyaz peynir bile alınamıyor. Vatandaşlara mikrofon uzattık ve "Peki siz 200 TL ile ne alabiliyorsunuz?" diye sorduk. İşte cevaplar...

Sütiş Eskişehir

EKMEK BİLE ZOR ALIRIM

MEHMET AL: Sadece bir tavuk alabilirim yanına bir ekmek bile zor alırım. Başka hiçbir şey alamazsınız, 200 liranın kıymeti kalmadı ki? Çarşıya çıksan 200 lirayla bir şey yapamazsın.

EVDEN ÇIKTIĞIN AN BİTİYOR

BÜŞRA ÇAMLICA: 2 çocuğumla çıksam bir şey alamam. Markete gitsem belki ekmek, yumurta ve birkaç küçük şey. Evden çıktığın anda 200 lira bitiyor zaten. Bugün mesela çocuğumun istediği şeylerden sadece sakız ve meyve suyunu aldım.

200 TL KÜÇÜK BİR PARA

GÖKHAN TÜRKMEN: Günümüzde hiçbir şey alamayız. Sadece küçük ihtiyaçlarımızı alabiliriz. 200 TL küçük bir para oldu. Markete gidip kahvaltılık almanızla en az 600 lira harcıyorsunuz.

BİR KİTAP BİLE 300 TL

PELİN YAĞMUR: Ben öğrenciyim. Okulda kantine gitsem doğru düzgün istediklerimi bile alamam. Bir kitap alayım desem bir test kitabı 300 lira onu da alamam. En fazla bir öğün karnımı doyururum.
 
Kaynak : MUHABİR - DUHAN BERK ÖTSUKARCI
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi