Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı öğrenci yurtlarında toplanan kapaklar, Mavi Kapak Kampanyası kapsamında Eskişehir Sakatlar Derneği'ne teslim edildi. 2011 yılından bu yana devam eden kampanya, engelli bireylere tekerlekli sandalye temin edilmesine katkı sağlıyor.
Su şişesi, damacana ve meşrubat şişelerinin kapakları, kampanya kapsamında toplanarak geri dönüşüme gönderiliyor ve elde edilen gelirle akülü ve manuel tekerlekli sandalyeler satın alınıyor. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, öğrenci yurtlarında toplanan kapakları Eskişehir Sakatlar Derneği Şube Başkanı Cafer Eşen’e teslim ettiklerini duyurdu.
Yurtlarda kapak toplama kampanyasına destek veren Yunus Emre Yurdu öğrencisi Sevcan Güney başta olmak üzere, tüm öğrencilere ve yurt personeline teşekkür edildi. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün paylaşımında, "Mavi Kapak Projesi kapsamında, yurtlarımızda toplanan kapakları Sakatlar Derneği Şube Başkanı Cafer Eşen’e teslim ettik. Özveri gösteren başta Yunus Emre Yurdumuz öğrencisi Sevcan Güney’e, tüm öğrenci ve yurt personelimize kurumumuz adına teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.
Bu kampanya, geri dönüşümle hem çevreye katkı sağlarken hem de engelli bireylerin hayatını kolaylaştırıyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Böyle giderse istemese de Ahmet Ataç’ı aday yapacaklar!
Tarkan Demir
Aziz Yıldırım ve Halil Ünal
Kerem Akyıl
Ormanlar ve yangınlar!
Kaan Özcan
Turizm için ortak mücadele şart
Seval Erci
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
