Eskişehir Büyükşehir'in planlarına AK Parti'den ret oyu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir'in planlarına AK Parti'den ret oyu!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşim 1. Oturumu'nda 21 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda heyecan yaratan bazı konular konuşuldu. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’nci Birleşim 1’inci Oturumu Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında toplandı.

21 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 5, 8 ve 18’inci maddeler oy çokluğu ile diğer maddeler ise oy birliği ile kabul edildi.Yetki ve sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ulus Anıtı Meydanı ve Haller Parkı civarına konulması planlanan büfenin işletme hakkının Büyükşehir Belediye şirketlerinden Eskişehir Kent Hizmetleri Üretim Yapım Bakım Onarım ve Dağıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine verilmesi ile ilgili olan 8’inci maddeye AK Parti grubu ret oy verdi. AK Parti grubu işletme hakkının 3’üncü kişilere verilmesi gerektiğini belirtti. CHP Meclis Üyesi Nihat Çuhadar, “AK Parti grubu bu tarz konularda hep karşı oy kullanıyor. Ekonomik koşullar sebebiyle 3’üncü kişilere kiraladığımız zaman fiyatlarda anormal artmalar olduğunu geçmişte gördük. Belirli bir ücrette olacağından dolayı bu şekilde olmasını uygun gördük” ifadelerini kullandı.Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ise, “Biz şirketlere verdiğimiz konularda ihaleyle işlem yapıyoruz. İhalesiz kesinlikle olmuyor bu işler. Mevzuat çok açık ve belli. Yaptığımız işlem mevzuata uygundur. Kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın” dedi.

YAŞANABİLİR KENT DOKUSU OLUŞTURULDU

Tepebaşı ilçesi Şirintepe ve Zincirlikuyu Mahallelerini kapsayan yaklaşık 406 hektar büyüklüğündeki alanda yapılan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına karşıt oy veren AK Parti grubu adına konuşan Meclis Üyesi Ali İnci, “Karşıt oy vermemizin belli başlı sebepleri var. Bunlar; yeşil alanların azaltılacak olması, farklı amaçlar için ayrılan adalar konut alanına döndürülüyor. Yani pek çok alanda yeşil ve otopark alanları konut alanına çevriliyor. Otopark sorunun olduğu günümüzde, otopark alanlarını azaltmak veya yeşil alanları artırmak yerine kaldırmak bu bölgede yaşayan insanlara haksızlık” diye konuştu.İnci’ye cevap olarak CHP’li Meclis Üyesi Erdoğan Aydoğmuş, “Yeni yapılaşacak bölgelerde sosyal donatılar içinde olacak şekilde sınır çizersiniz ve bu alanda yaşayan insanlar için; yeşil alan, otopark, eğitim alanlarını içeri alırsınız. Burada bahsedilen sosyal donatı alanları yeterince ayrılmış, yaşanabilir kent dokusu oluşturulmaya çalışılmıştır. Burada engelleyici bir unsur yok. Bu 406 hektarlık alan bu bölgedeki insanların sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için planlanmıştır” dedi.

YEŞİL ALAN KONUSUNDA DUYARLIYIZ

Belediye olarak yeşil alanlara karşı duyarlı olduklarını belirten Ayşe Ünlüce, “Kamulaştırma belediyeler üzerinde ciddi bir yük. Hem vatandaşın mülkiyetini elinden alıyoruz. Eğer aynı bölgede hazineden arazi varsa verebilirler, hem vatandaşın mülkiyet hakkını elinden almamış oluruz hem de belediyenin üzerinden kamulaştırma yükünü alırsınız. Belediyelerin üzerinde ciddi kamulaştırma yükleri var ve Eskişehirliler bilsin ki; Eskişehir’deki bütün belediyeler yeşil alan ve otopark konusunda gerekli hassasiyete sahip” ifadelerini kullandı. Tüm Eskişehirlilerin bayramını kutlayan Ünlüce, “Bayramda tüm hizmetlerimiz kesintisiz olarak devam edecektir. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi