Eskişehir Anadolu Gençlik Derneği: “Gazze’yi desteklememek cihaddan kaçmaktır”

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Anadolu Gençlik Derneği: “Gazze’yi desteklememek cihaddan kaçmaktır”
A
a

Anadolu Gençlik Derneği Eskişehir Şubesi ve Milli Gençlik Vakfı üyeleri Hamamyolu Yediler Parkı’nda Gazze’de yaşanan soykırımla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl’ün de katıldığı  açıklamada “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık” sloganları atıldı. Pek çok vatandaşın  destek verdiği açıklama dualar eşliğinde sona erdi.

Sütiş Eskişehir
Açıklamada konuşan Anodolu Gençlik Derneği Eskişehir Üniversite Komisyonu Başkanı Muhammed Onur Tanrıverdi, çadırlarında katledilen Filistinliler için “Sözün bittiği yer” ifadelerini kullandı. Tanrıverdi, “Sekiz ayı aşkın bir süredir Gazze’de soykırımda bulunan Siyonist İsrail rejimi dün gece yeni bir caniliğe imza atmış ve Refah’ta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak şehit etmiştir. İyice zıvanadan çıkan Siyonistler, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırı sözün bittiği yer olmuştur. Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan Siyonistler’in anlayacağı tek dilin silah olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır.
 İsrail rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da Siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir. Vakit, Milli Görüş lideri Erbakan Hocamızın dediği gibi İsrail’e karşı güç gösterme vaktidir” dedi.

 “GAZZEYİ DESTEKLEMEMEK CİHADDAN KAÇMAKTIR! “

İslam Ülkeleri’nin liderlerine ve tüm müslümanlara çağrıda bulunan Tanrıverdi, “Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi Gazze cayır cayır yanarken İsrail rejiminin üzerine kabus olamayan İslam ülkelerinin idarecileridir. Ey İslam Ülkeleri’nin liderleri! Allah’tan korkun, İslam’ın izzetine sarılın, dinimizin emirlerini kuşanın. Sizin acziyetiniz yüzünden Gazze yanıyor ve sizin etkisizliğiniz yüzünden Gazzeli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor. Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor ve sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor. Filistinli kardeşlerimiz Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücadele ediyor. İsrail adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değil.  İsrail Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarınki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacak. Bundan dolayıdır ki; Hamas sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır. Türkiye halkı Hamas başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir. Gazze’yi desteklememek cihaddan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin’e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkanlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi