Eskişehir, Afyon, Konya'da sıkıntı büyük, faizler yüksek!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir, Afyon, Konya'da sıkıntı büyük, faizler yüksek!
A
a

Çiftçiye verilen kredi desteğinin limitlerinin yükseltilmesi kararını değerlendiren Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, bu kararın çiftçiye "can suyu" olacağını, ancak asıl isteklerinin faiz oranlarının düşürülmesi olduğunu dile getirdi. Ayrıca Çelikoğlu konuşmasında Eskişehir, Afyon, Konya'da büyük bir kuraklık sıkıntısının olduğunu da belirtti. İşte ayrıntılar

Sütiş Eskişehir
Çiftçiye verilen kredi desteğinin limitlerinin yükseltilme kararını değerlendiren Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, “Çiftçiye tabii can suyu olacak. Ama bizim asıl isteğimiz faiz oranlarının düşürülmesi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı Tarım Ekosistemi Buluşması’nda çiftçiye verilen kredi desteğinin limitlerinin yükseltildiğini açıkladı. Kararı değerlendiren Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu ise çiftçinin asıl isteğinin faiz oranlarının düşürülmesi olduğunu dile getirdi. Çelikoğlu, “Alınan bu kararı olumlu değerlendiriyorum. Türkiye şartlarında enflasyon yüksek. Bu paralar çiftçiye tabii can suyu olacak. Ama bizim asıl isteğimiz faiz oranlarının düşürülmesi. Çiftçilere hibe kredilerinin verilmesi konusunda çalışma yapılırsa bizler için çok daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.

ODALARIMIZ ÖTELENMİŞ DURUMDA'D

Tarım paydaşlarının iş birliği yapmak zorunda olduğunu söyleyen Çelikoğlu, “Bankalar, il müdürlükleri, ziraat odaları… Herkes bu süreçte iş birliği içinde olmalı. 2-3 yıldır ziraat odaları ötelenmiş vaziyette. Tarım il ve ilçe müdürlüklerinin asli görevi olan sahaya çıkıp çiftçi kayıt sistemlerini tamamen ziraat odalarına devredilirse ziraat odaları daha sağlıklı olarak çalışır. Hem de tarım il ve ilçe müdürlüklerinde masa başı sekreterlik yapan ziraat mühendisi, veteriner arkadaşlar sahaya çıkar ve sahada daha verimli bir çalışma yapar” dedi.

ESKİŞEHİR, AFYON VE KONYA'DA BÜYÜK BİR KURAKLIK SIKINTISI VAR

Çiftçinin en büyük probleminin yağış olduğunu dile getiren Çelikoğlu, “Eskişehir bölgesinde belli mevzi yağışlarının dışında şu anda büyük bir kuraklık sıkıntısı var. Arpa, buğday verimlerinde yüksek oranda bir düşüş var. Bu sene harmanda göreceğiz, çiftçi o sıkıntıyı yaşayacak. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin depoları dolu, Türkiye buğdaysız kalmaz ama İç Anadolu Bölgesi; Konya, Afyon, Eskişehir çiftçileri tamamen kuraklık sıkıntısıyla uğraşıyor. Arpa, buğday için sulama bitti ama yazlık ekilen mahsullerde aşırı kuraklık var. Herkes durmaksızın sulama yapıyor. Verim kaybı olduğu zaman da mecburen üreticinin maliyeti artacak. Bizim fiyatımız ve talebimiz yükselecek. Buna bağlı olarak da üreticinin ürüne ulaşma maliyeti artacak” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
İbrahim 23 Mayıs 2024 08:00

Çiftçiler için destek arttırılmış hala faizler indirilsin deniyor. Çiftçi işini düzgün yaptığında kredisiz sıfır ev de alır, araba da alır traktörünü de yeniler. Kredilerin indirilmesi demek ucuz kredi ile ev araba almak demek. Buda bizleri daha çok ekonomik krize sokar. Faiz oranlarının daha da yükseltilmesi lazım.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi