Ünal açıklamasında, 1980 askeri darbesinin ardından kapatılan CHP’nin 1990’lı yılların ortalarında yeniden açılması sürecinde Genel Merkez tarafından Eskişehir’de örgütlenme çalışmalarını yürütmek üzere görevlendirildiğini ifade etti.
Ünal, bu süreçte üye kayıtlarını gerçekleştirdiğini, il ve ilçe örgütlerini kurduğunu ve örgütlerin kongrelerini kısa sürede tamamladığını belirterek, gerçekleştirilen kongrede hem CHP’nin kurucu Eskişehir İl Başkanı hem de seçimle göreve gelen ilk il başkanı olduğunu kaydetti.
Açıklamasında CHP’nin yeniden kuruluş sürecindeki kurultay çalışmalarına da değinen Ünal, Ankara’da gerçekleştirilen ve Deniz Baykal ile Altan Öymen’in katıldığı Büyük Kurultay’ın bazı eksiklikler nedeniyle iptal edildiğini aktardı.
Ünal, dönemin Parti Saymanı ve eski Sosyal Güvenlik Bakanı Nihat Matkap ile birlikte kendisinin Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirildiğini belirterek, CHP’yi yeniden büyük kongreye götürme görevini üstlendiğini ifade etti.
CHP’ye uzun yıllar emek verdiğini vurgulayan Ünal, açıklamasında, CHP hakkında verilen “mutlak butlan” kararına da atıfta bulunarak siyasi mücadelesine yeni bir parti çatısı altında devam etme kararı aldığını duyurdu.
Ünal, “Bunca emekten ve CHP’ye yönelik verilen ‘Mutlak Butlan’ kararından sonra, doğru ve etkili siyasal mücadelenin YENİ Parti çatısı altında olacağına inandım” ifadelerini kullandı.
Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceğini belirten Ünal, bundan sonraki süreçte eşitlik, özgürlük, insan hakları ve demokrasi mücadelesini YENİ Parti’de sürdüreceğini açıkladı.
Ünal’ın açıklaması, “Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında; eşitlik, özgürlük, insan hakları ve demokrasi mücadelemi bundan böyle YENİ Parti’de sürdüreceğim” sözleriyle sona erdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
YENİ Parti’nin yükselişi AK Parti kadar CHP’yi de rahatsız ediyor…
Tarkan Demir
AK Parti için iyi, YENİ Parti için kötü haber
Kerem Akyıl
Yenikent'te yeni dönem!
Kaan Özcan
Eskişehir yeni eserler kazandı!
Seval Erci
Mesele domates değil, hâlâ anlamadınız mı?
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy