En mutlu şehir Eskişehir mi? İşte cevaplar…

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç En mutlu şehir Eskişehir mi? İşte cevaplar…
A
a

Mutluluğun tarifi nedir? Bu sorunun tek bir cevabı yok, çünkü mutluluk her insan için farklı anlamlar taşır. Fakat ekonomik refah, sağlık ve genel yaşam koşulları mutluluğu etkileyen önemli faktörlerdendir. Peki ya ekonomik sıkıntıların arttığı bir dönemde mutluluk mümkün mü? Eskişehir'de de bu sorunun cevabını aradık. İşte cevaplar...

Sütiş Eskişehir
Yapılan araştırmalar mutluluğun genetik ve kalıtsal faktörlere bağlı olduğu kadar eğitim, gelir düzeyi, sosyallik gibi çevresel faktörlerle de ilişkili olduğunu belirtiyor. Doğal olarak hayat pahalılığıyla birlikte gelir düzeyi düşmüş olan vatandaş mutlu olmadığını dile getirirken bazı vatandaşlar ise mutluluğu para ile ilişkilendirmediğini ve hayatından keyif aldığını dile getiriyor. İşte Eskişehir’in mutluluk güncesi…

SAĞLIK YOKSA GERİSİ YALAN



SADIK BENUĞUR: Ben mutluyum. Yaşam çok güzel, sağlık yoksa gerisi yalan. Yaşamayı seviyorum, sağlıklı olmayı seviyorum. Geri kalan şeyleri çok da önemsemiyorum.

MUTLU OLACAK ZAMANDA DEĞİLİZ



MURAT EVİN: Mutlu olacak bir zamanda değiliz maalesef. Ekonomik sebepler, yaşadığım işsizlik beni mutsuz ediyor. Şartlar düzelmeli ki mutlu olalım yoksa çok zor.

MUTLU EDECEK SEBEPLERİ GÖRMEYE ÇALIŞIYORUM



BEYTULLAH GÖKBOĞA: Ben mutluyum. Beni mutlu eden şey spor. Ben 14 yaşından beri sporla ilgileniyorum. Spor sayesinde bedenen çok sağlıklıyım. Psikolojik olarak da vücudun sporla salgıladığı hormonlar sayesinde yine mutlu oluyorum. Mutlu edecek sebepleri görmeye çalışıyorum.

GEÇİNEMİYORUZ



BURAK GÖKMEN: Ben öğrenci olarak mutlu değilim. Ekonominin kötü oluşu öğrenciyi çok olumsuz etkiledi. Geçinemiyoruz. Dün gece Ankara’dan geldim cebimde doğru düzgün param yok. Yapacak bir şeyimiz yok.

TORUNLARIMIZ BORÇLU DOĞUYOR



HASAN HÜSEYİN EGE: Ben mutlu değilim çünkü ekonomi bitmiş halde. Eski zamanların mutluluğu yok üzerimizde. İnsanlar gelecek kaygısı içinde. Ben belli bir yaşa geldim geçti ama ben çocuklarımızı düşünüyorum. Torunlarımız borçlu doğruyor.
 
Kaynak : MUHABİR - EFE EMRE ÖZBEY
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi