Eğitimli gençlerin işsizlik kaygısı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eğitimli gençlerin işsizlik kaygısı
A
a

İşsizlik sorunu tüm ülkelerini sorunu haline gelmiş durumda. Özellikle Yeni mezun olmuş ya da mezun olacak kişiler işsizlik sorunu karşısında büyük kaygı taşıyor. Uzman Psikolog Çağın Mert Öğüt işsizlik problemine karşı kaygı taşıyan gençlere önerilerde bulundu.

Sütiş Eskişehir
İşsizlik sorunu günümüzde en önemli sorunlardan biri haline gelmiştir. Eğitimli genç işsizlerin her geçen gün artış gösterdiği ülkemizde gençler psikolojik olarak büyük kaygı taşıyor. Özellikle yeni mezun olmuş ve mezun olacak kişilerin bu sorunla ilgili büyük kaygı taşıdığını belirten Uzman Psikolog Çağın Mert Öğün yoğun kaygının da gençlerde muhakeme yeteneğinin bozulmasına neden olduğunu ifade etti.

KAYGI, YETENEKLERİ KEŞFETMEDE SORUN YARATIYOR

Öğün, “Yoğun kaygı yaşayınca muhakeme yeteneği bozulmaya başlıyor. Olumlu ve olumsuz tarafları değerlendirirken, bir olayı analiz ederken hatalar yapmaya başlayabiliyoruz. Özellikle kendimiz ve çevremizle ilgili şartları değerlendirirken belli noktaları göremeyebiliyoruz. Özellikle daha hayatının başında olan, meslek hayatına hazırlanan kişiler kendi yeteneklerini keşfetme ve bunu çevreye, iş hayatına uyarlama konusunda kendini keşfetme sürecindeler. Eğer kaygı durumu fazla olursa kendi yeteneklerini keşfetme konusunda sıkıntılar yaşayabilirler. Gidecekleri alanı tercih etme konusunda hep olumsuz düşünürlerse, olumlu taraflarını ve yeteneklerini keşfedip bunları geliştirme konusunda sorun yaşayabilirler” dedi.

YENİ İŞ MODELLERİNİ KEŞFETMEK, BAŞARIYI GETİREBİLİR

Uzman Psikolog Öğün olumsuz duygulara kapılan gençlerin gidecekleri basamağı iyi analiz etmeleri gerektiğini hatırlatırken, özellikle gelişen teknolojiyle birlikte farklı iş modellerinin açıldığını ve kişilerin kendi yeteneklerini keşfederek yeni kapılar açabileceğine dikkat çekti. Öğün, “İş hayatına yeni atılacak kişiler bazen daha hızlı bir şekilde istedikleri mevki ya da istedikleri şartlara ulaşmak için acele edebiliyorlar. Ama bu istedikleri hızda olmadığı zaman olumsuz duygulara kapılıp ilerleyişlerini sekteye uğratabiliyorlar. Bu konuda motivasyonlarını düşürebiliyorlar. Burada da bir farkındalık kazanmak oldukça işimize yarayacaktır. Gidecekleri basamağı iyi analiz etmek ve olayı bütünsel açıdan değerlendirme olumsuz motivasyon kayıplarına da engel olabilir. Özellikle gelişen teknolojiyle birlikte birçok farklı alanda adını bile yeni duyduğumuz iş modelleri her gün açılıyor. Kişiler yeteneklerini keşfedip bunu iş hayatına nasıl uyarlayabilecekleri konusunda daha iyi değerlendirdikleri zaman kendilerine yeni kapılar açabilirler ve bu noktada daha başarılı olarak ilerleyebilirler” açıklamasında bulundu.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi