Eğitim uçağı düştü: Biri Eskişehirli 2 pilot şehit oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eğitim uçağı düştü: Biri Eskişehirli 2 pilot şehit oldu!
A
a

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi'nde gerçekleşen, eğitim uçağının düştüğü trajik kazada; biri Eskişehirli iki pilotumuz şehit oldu.

Sütiş Eskişehir

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi'nde eğitim uçağının düştüğü trajik kazada iki pilotumuz şehit oldu.

12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü.

ESKİŞEHİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Yetkililer kaza sebebini araştırırken, şehit pilotlardan birinin Eskişehir'in ilçesi Çiftelerli'den olduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Salı günü saat 10:00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Eğitim uçağında görevli iki askeri personelimiz (pilot) maalesef şehit olmuştur" ifadelerine yer verildi.

KAZIM KURT AÇIKLAMA YAPTI

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, "Kayseri’de eğitim uçuşu sırasında yaşanan kaza sonucunda şehit düşen Eskişehir Çiftelerli hemşehrimiz Pilot Albay Gökhan ÖZEN’e Allah’tan rahmet, kıymetli ailesi başta olmak üzere şehrimize ve ulusumuza başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerine yer verdi. 

Kayseri'de eğitim uçağının işçilerin üzerine düşmemesi için yön değiştirdiği iddiası

Kayseri'de kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında şehit olan 2 pilotun, tarlada çalışan mevsimlik işçilerin üzerine düşmemesi için uçağın yönünü değiştirdiği iddia edildi.

Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağının düştüğü tarlada çalışan Salih İçer, uçağın düşmeden önce üstlerinden geçip Kayseri merkez yönüne seyrettiğini söyledi.

İçer, şu ifadeleri kullandı:

"Geri geldikten sonra uçak dengesini kaybetti, sesi gitti. Sesi gittikten sonra direkt bize doğru geldi. Herhalde bizi gördü, arkadaşları da fark etti. Düşüşünü gördük. Bizi fark ettiği için yüzüstü aşağı indi. İner inmez zaten patladı. Müdahale edelim dedik, ateş olduğundan müdahale edemedik. Benim düşüncem, bize doğru gelirken bizi fark etti, tarlanın hemen başındaki arabada 5 çocuk vardı, tarlada da 15 eleman vardı. Bize doğru geliyordu, üzerimize gelmesin diye yüzüstü aşağı indi."

ESKİŞEHİRLİ ŞEHİDİMİZİN EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI



Öte yandan Eskişehirli şehit Pilot Albay Gökhan Özen'in Eskişehir Şeker Mahallesi Kentpark konutlarında bulunan ailesinin evine Türk Bayrağı asıldı. 29.04.1976 doğumlu olan ve 3 kardeşi bulunan Şehit Pilot Özen'in evli ve 9 yaşında bir kız çocuğu babası olduğu görev yerinin aslen İzmir olduğu geçici görevle Kayseri'de bulunduğu öğrenildi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi