Dünyanın savaş uçağı bakım için Eskişehir’e geliyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dünyanın savaş uçağı bakım için Eskişehir’e geliyor
A
a

Eskişehir merkezli TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), uluslararası alanda askeri havacılık motorlarına bakım hizmeti sunmaya devam ediyor

Sütiş Eskişehir

Eskişehir merkezli TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), küresel havacılık sektörüne önemli katkılar sunmaya devam ediyor. TEI, motor montajı, test, bakım, onarım ve revizyon alanlarında faaliyet gösterirken, askeri havacılık motorları bakım hizmetlerinde de dikkat çekiyor.

TEI'nin, GE Aerospace ile yaptığı anlaşma kapsamında F-15 ve F-16 uçaklarına güç veren F110 motorlarının bakım, onarım ve revizyon hizmetlerini üstlendiği belirtildi. Bu anlaşma, Türkiye, Bahreyn, Şili, Mısır, Umman, Suudi Arabistan, Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin envanterinde bulunan F110 motorlarını kapsıyor.

Son olarak, TEI, Umman Hava Kuvvetleri'ne ait F110 motorunun bakımını başarıyla tamamlamışken, Singapur Hava Kuvvetleri’ne ait F110-GE-129 motorunun Motor Yapısal Bütünlük Programı (ENSIP) işlemlerini gerçekleştirerek sevkiyatını tamamladı. Bu, TEI tarafından bakım faaliyetleri tamamlanan ilk Singapur Hava Kuvvetleri motoru olma özelliği taşıyor.

TEI'nin bu başarılı çalışması, diğer uluslararası kullanıcıların motor bakımları için de örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi