Avukat Naim Karakaya, Bakırköy Kapalı Cezaevi'nde bulunan Deniz Seki'nin Eskişehir Açık Cezaevi'ne nakledileceğine dair haberlerin spekülasyon olduğunu ifade etti. Karakaya, müvekkili Seki için daha önce de Kocaeli Açık Cezaevi'ne gönderileceğine ilişkin haberlerin de çıktığını hatırlattı.
Karaya'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
"Deniz Seki, İnfaz kanunu gereği 5 Haziran 2016 tarihinde açık cezaevine ayrılma koşullarını taşıyacaktır, ancak cezaevi sürecindeki sağlık sorunları ve devam eden tedavileri nedeniyle açık cezaevine sevk edilip edilmeyeceği değerlendirilmektedir ve sonuçta bu konuda bir karar verilecektir. Bilindiği üzere Deniz Seki bu süreçte sağlık nedeniyle ciddi bir operasyon geçirmiş olup kontrol ve tedavileri halen devam etmektedir. Deniz Seki'nin açık cezaevine ayrılmasının sağlığı yönünden uygun olmadığı kanaatine varılırsa açık cezaevine ayrılmayacak, infazının kalan kısmını da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde geçirecektir.
Ülkemizde beş kadın açık cezaevi bulunmaktadır, bunlar Kocaeli-Gebze, Denizli-Bozkurt, Sivas ve Eskişehir illerinde bulunmaktadır. Deniz Seki eğer açık cezaevine ayrılacaksa bunlardan hangisine gönderileceği de ayrılma tarihindeki kapasite koşulları dikkate alınarak karar verilecektir. Ancak bugüne kadar bu konuda hiçbir belirleme veya tespit yapılmadığı gibi bu konuda yapılan hiçbir işlem de söz konusu değildir. Deniz Seki'nin Eskişehir Açık Cezaevine gönderileceğine ilişkin yapılan tüm açıklama ve haberler, gerçek dışıdır, spekülasyondur. Nitekim üç ay önce Deniz Seki'nin Kocaeli açık cezaevine nakledileceğine dair iddialar da aynı haber kaynağına aittir.
Farklı bir hukuki durum oluşmadığı takdirde ve yukarıdaki açıklamalarımız doğrultusunda Deniz Seki'nin açık cezaevine ayrılma tarihi 5 Haziran 2016. Koşullu salıverilme tarihi ise 5 Haziran 2017'dir."
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ahmet Ataç’ın Eskişehir’de yarattığı güç!
Tarkan Demir
Yeni otoparklar trafiği rahatlatacak
Kerem Akyıl
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy