Delege seçiminde darp iddiasına yalanlama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Delege seçiminde darp iddiasına yalanlama
A
a

CHP delege seçimlerinde gündeme gelen “darp” iddiaları avukat tarafından yalanlandı; olayın tamamen asılsız olduğu, kamera kayıtları ve tanık beyanlarıyla kanıtlanacağı bildirildi.

CHP üyesi İsmail Kumru ve Deniz Kalkan’ın avukatı Muratcan Cırık, 22 Ağustos’ta gerçekleşen CHP delege seçimleri sırasında, müvekkillerine yönelik gündeme taşınan “darp” iddialarının tamamen asılsız olduğunu bildirdi. 
Avukat Cırık, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
“22 Ağustos tarihinde gerçekleşen CHP delege seçimleri sırasında, müvekkillerim CHP üyesi İsmail Kumru ve Deniz Kalkan’a yönelik gündeme taşınan “darp” iddiaları tamamen asılsızdır. Olay anına ilişkin kamera görüntüleri dahi açıkça göstermektedir ki herhangi bir fiziki saldırı söz konusu olmamış, aksine müvekkillerime yönelik hakaret ve tahrik içeren sözler sarf edilmiştir.
Seçim sürecinin demokratik işleyişine gölge düşürmek ve delege seçimlerini manipüle etmek amacıyla ortaya atılan bu iddialar, yalnızca şahsi bir iftira değil, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklü değerlerine ve kongre sürecine zarar verme girişimidir. Kamuoyuna sunulan mesnetsiz söylemler, demokratik bir yarışı itibarsızlaştırma çabasından öteye gitmemektedir.
Müvekkillerim, yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri doğrultusunda, hukuka ve demokrasiye bağlı bir şekilde siyaset yapmış kişilerdir. İftiralarla lekelenmeye çalışılan bu duruş, kamera kayıtları ve tanık beyanları ile açıkça çürütülecektir.
Bu doğrultuda, müvekkillerimin uğradığı hakaret ve asılsız suçlamalar karşısında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır. Adaletin en kısa sürede tecelli edeceğine, gerçeğin yargı önünde tüm açıklığıyla ortaya çıkacağına güvenimiz tamdır.
CHP’nin kongre sürecini gölgelemek isteyenlerin iftiralarına karşı bizler dik durmaya, hukukun ve demokrasinin yolundan ayrılmamaya devam edeceğiz. Gerçekler, iftiraların gürültüsünü susturacak; hakikat er ya da geç gün yüzüne çıkacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi