Cumhurbaşkanı Erdoğan o cümleyi kurdu, Eskişehir'den de yanıt geldi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan o cümleyi kurdu, Eskişehir'den de yanıt geldi!
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim beyannamesinde yer alan "kamuda mülakatı kaldırma" vaadine karşın Milli Eğitim Bakanı'nın öğretmen atamalarında mülakatın devam edeceğini açıklaması, kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Peki Eskişehirli vatandaşlar bu konuda ne düşünüyor?

Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi beyannamesinde “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavdaki başarısına göre yapacağız” ifadelerine yer vermişti. Konuya ilişkin belirsizlik devam ederken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 20 bin öğretmen ataması yapılacağına ilişkin açıklamalar sonrası Tekin, katıldığı canlı yayında öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmayacağını açıkladı. Peki Eskişehirli vatandaşlar konuya ilişkin ne düşünüyor? İşte vatandaşın yorumu…
 

PUANI DÜŞÜK OLAN ÖNCE ATANIYOR


ADNAN SATIR: Bence mülakat kaldırılmalı. Puanı düşük olanlar, yüksek olanlardan önce atanıyorsa burada bir sorun var demektir. Benim komşumun çocuğu mesela sınavları geçti ama mülakatta elendi.

KIZIM ATANAMADI


FEVZİ AYDEMİR: Bence mülakat olmasa daha iyi olur. Benim kızım mesela sosyoloji okudu 3 üniversite mezunu, sınavdan yeterli puanı aldı ama atanamadı. Mülakat kaldırılırsa çocuklarımız için daha iyi olacaktır.

MÜLAKAT KALDIRILMALI


İRFAN KARABULUT: Maalesef mülakatın olduğu yerde liyakata yer kalmıyor. Mülakat kaldırılmalı. Liyakatsız insanlar o sınavlardan düşük alıp atanıyorlar. Çevremizde de bu tür olayları duyuyoruz ve okuyoruz.

MAĞDUR OLAN GENÇLERİMİZ VAR


YAKUP ÖZTÜRK: Kişilere belli ayrıcalıklar sağlanmamalı. Mülakat nedeniyle mağdur olan çok fazla gencimiz var. Gençler bu tür sorunlardan dolayı hayatını devam ettiremiyor, iş bulamıyor ve hatta iş bulamadığı için evlilik bile düşünmüyorlar. Bu durumun önüne geçilmeli.

ANLIK HEYECAN OLABİLİR



AYŞE AKALIN: Mülakat kaldırılmalı çünkü çok başarılı kişiler bile o an farklı bir ruh halinde olup mülakatı geçemeyebiliyorlar. Heyecandan veya o an yaşanan ruhsal bir sorundan dolayı sınavdan çok yüksek puan bile alsalar sorun yaşayabiliyorlar.

KİŞİNİN GELECEĞİ 30 SANİYEDE BELİRLENMEMELİ



İSMAİL AKAR: Kesinlikle kaldırılmalı çünkü belirli bir eğitimden geçen kişinin geleceği 30 saniyede belirlenmemeli. Devlette stajer memurluk süreci içerisinde o işe layık olup olmadığı tespit edilebilir. Kişilerin geleceği 3-5 soruyla belirlenmemeli.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi