CNBC-e Tekrar Açıldı mı: Türkiye'de Yeniden Yayın Hayatına Başladı mı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CNBC-e Tekrar Açıldı mı: Türkiye'de Yeniden Yayın Hayatına Başladı mı?
A
a

2015 yılında kapanmasıyla birçok izleyicisini üzen CNBC-e, aradan geçen yılların ardından yeniden gündeme gelmeye başladı. Peki, CNBC-e tekrar açıldı mı? Türkiye'de yeniden yayın hayatına başladı mı? Bu makalede, CNBC-e'nin geçmişi, kapanış süreci ve geri dönüşü hakkında detaylı bilgi bulacaksınız.

Sütiş Eskişehir

Güncelleme: CNBC 10 Haziran'da yayın hayatına başladı.
2015 yılında yayın haklarının sona ermesi nedeniyle Türkiye'den çekilen CNBC'nin yakında yeniden yayına başlaması planlanıyor. Merkezi İstanbul'da bulunan CNBC Türkiye'de finans, ekonomi ve çeşitli konuları kapsayan günde en az 10 saat canlı içerik yayınlanacak. iş haberleri. Kanalın programları, aralarında Abu Dabi, Londra, New York ve Singapur'un da bulunduğu dünyanın dört bir yanındaki CNBC bürolarından gelen uluslararası yayınlarla desteklenecek.

Önde gelen ekonomi ve televizyon ağı CNBCTürkiye, İlbak Holding'in desteğiyle yeniden faaliyete geçecek. CNBC International Başkanı ve CEO'su John Casey, birleşmeyle ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti: "Küresel bir marka olarak, yerel iş haberleri, içgörüler ve analizler sunmanın önemini anlıyoruz. CNBC Türkiye ile ortaklığını duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. İlbak Holding ve CNBC-e 'nin benzersiz ve dinamik içeriğini Türk izleyicileriyle buluşturmak."

"Ülkemizdeki iş piyasalarında çığır açacak"
İlbak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat İlbak da CNBC'yi Türkiye'ye, Türkçe içeriğiyle geri getirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: "CNBC Türkiye, taahhüt ettiğimiz eksiksiz, tarafsız, doğru bilgi ve haber içeriğiyle hiç şüphesiz ülkemizdeki iş piyasalarında çığır açacaktır. Türkiye, 85 milyonluk nüfusu ve büyüyen yatırımcı tabanıyla hareketli ve çok yönlü bir ekonomiye sahiptir. Amacımız, karar alma süreçlerini kolaylaştıracak gelişmiş bir bilgi akışı sağlamak ve Türkiye'deki iş dünyasının ve piyasaların tüm potansiyelini ortaya çıkarmaktır. CNBC Türkiye, izleyicilerinin sürekli değişen küresel iş ortamında bilinçli kararlar almalarına ve fırsatları yakalamalarına yardımcı olacaktır."

İlbak, TV kanalının, dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye'nin kalkınmasında da önemli bir rol oynayacağını kaydederek, CNBC International ile yaptıkları bu güçlü ortaklığın, Türk ekonomisinin gücünü ve dinamizmini de göstereceğini vurguladı.

CNBC-e'nin Kısa Tarihçesi

CNBC-e, 16 Ekim 2000 tarihinde Ercan Kumcu’nun önderliğinde ve Merkez Bankası`nın katkılarıyla yayın hayatına başlamıştır. Doğuş Yayın Grubu tarafından kurulan kanal, Türkiye'de ekonomi ve finans haberlerinin yanı sıra yabancı dizilere de yer veren ilk kanallardan biri olmuştur. CNBC-e, NBC'nin iş dünyasında tanınmış kanalı CNBC ile ortaklaşa çalışarak, dünya genelindeki önemli piyasa haberlerini ve analizlerini izleyicilerine ulaştırmıştır.

CNBC-e Neden Kapandı?

CNBC-e, 2015 yılında yayın hayatına son verdi. Bu karar, hem ekonomik nedenlerden hem de medya sektöründeki stratejik değişikliklerden kaynaklandı. Finans ve ekonomi programlarının yanı sıra, popüler yabancı diziler de yayınlayan CNBC-e, kapanışının ardından yerini TLC Türkiye'ye bıraktı. TLC, daha çok yaşam tarzı ve eğlence içerikleriyle CNBC-e'nin izleyici kitlesine hitap etmeye çalıştı.

CNBC-e Türkiye'de Ne Zaman Yayın Hayatına Başlıyor?

Son zamanlarda, sosyal medyada ve çeşitli platformlarda CNBC-e'nin yeniden yayın hayatına başlayacağına dair söylentiler dolaşmaya başladı. Pek çok izleyici, CNBC-e'nin yeniden açılmasını umut ediyor. CNBC-e'nin eski izleyici kitlesi, finans ve ekonomi haberlerine olan ilgisi nedeniyle böyle bir dönüşü dört gözle bekleniyor. Reklam afişleri de caddelerde yer almaya başlayan CNBC'e'nin 3 Haziran'da açılması bekleniyor.


 


 


 

Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi