İzmir’de düzenlenen şafak operasyonlarında 14 CHP’li gözaltına alınırken, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, operasyonları demokrasiye müdahale olarak nitelendirip, siyasi amaçlı bu süreçlerin kamu vicdanında kabul görmeyeceğini vurguladı
CHP’li isimlere yönelik aylardır süren gözaltı uygulamalarına tepki gösteren CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Hiçbir suçun delili kamuoyuyla paylaşılmadan, gizlilik kararı arkasına sığınılarak yürütülen bu süreçler, kamu vicdanında kabul görmeyecektir” dedi.
Bugün sabah saatlerinde aralarında İzmir Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun olduğu toplam 14 CHP’li gerçekleştirilen şafak operasyonlarında gözaltına alındı. Operasyonlara tepki gösteren CHP İl Başkanı Talat Yalaz, yaşananları demokrasiye ve halk iradesine açık bir müdahale olarak değerlendirerek, gözaltıların siyasi bir operasyonun parçası olduğunu söyledi. Yalaz, iktidarın yargıyı kullanarak CHP’yi yıpratmaya çalıştığını ancak bu girişimlerin başarısız olacağını vurguladı.“Çok sayıda yol arkadaşımızın gözaltına alındığı operasyon, demokrasiye ve halk iradesine doğrudan bir müdahaledir” diyen CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Adaletin ve hukukun üstünlüğünü savunan bir parti olarak, yargının bağımsız olması gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Ancak son dönemde artan biçimde yargının siyasi iktidarın sopası haline getirildiğine tanık olmaktayız. Bugün İzmir’de yaşananlar, bir hukuk süreci değil, tamamen siyasi bir operasyonun parçasıdır. Seçilmiş belediye başkanlarımız ve il başkanlarımız hakkında yürütülen bu operasyonlar, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, aynı zamanda halkın oylarıyla şekillenmiş demokratik iradeye yöneliktir. Gözaltına alınan tüm yol arkadaşlarımızın yanındayız. Hiçbir suçun delili kamuoyuyla paylaşılmadan, gizlilik kararı arkasına sığınılarak yürütülen bu süreçler, kamu vicdanında kabul görmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi, bugüne dek olduğu gibi bugün de hukukun üstünlüğünü savunmaktan, halkın hakkını ve iradesini korumaktan asla vazgeçmeyecektir” diye konuştu.
BİZİ YILDIRAMAZSINIZ
Yalaz, İzmir halkının iradesine, partilerine ve belediyelerine yönelik kumpas girişimlerini kabul etmediklerini kaydederek,“Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.Aralarında İzmir il başkanımızın da bulunduğu çok sayıda gözaltının yapılması iktidarın içinde bulunduğu çaresizlik ve korkunun en açık göstergesidir. İktidar elinde bulundurduğu yargıyı kullanarak CHP’yi hem dizayn etmeye hem de itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Ancak bugüne kadar olduğu gibi ne yaparlarsa yapsınlar bunu başaramayacaklar. Cumhuriyet Halk Partisi artık halkın kendisidir. Yaptıkları her şey Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha da bildiğinin beraberliğini pekişmesine ve birlikteliğin perçinleşmesinin sebep oluyor. Üzerimizdeki tarihi sorumluluğun farkındayız. Bunların hiçbiri bizi yıldıramayacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak : HABER MERKEZİ