CHP İl Başkanı Yalaz: "İktidara yürüyen partiye yakışır bir kurultay yapıldı!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP İl Başkanı Yalaz: "İktidara yürüyen partiye yakışır bir kurultay yapıldı!"
A
a

ESTV ekranlarında yayınlanan “GÜNAYDIN ESKİŞEHİR” programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Talat Yalaz, 39’uncu Olağan Kurultay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin Divan Başkanı olarak seçilmesine “Şehrimiz ve bizim için gururdur” dedi.

ESTV ekranlarında yayınlanan “GÜNAYDIN ESKİŞEHİR” programına Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Talat Yalaz konuk oldu. Yalaz, Gazeteciler Tarkan Demir ve Ayşegül Hümmet’in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Ankatra Spor Salanu’nda düzenlenen 39’uncu Olağan Kurultay’a yönelik değerlendirmelerde bulunan Yalaz, “Baştan sona iktidara yürüyen bir partiye yakışır bir kurultay yapıldı. Planlaması, yürütülüşü ve mesajlarıyla hem parti içinde hem kamuoyunda güven veren bir kurultay geride bıraktık. Program kurultayına ilişkin hazırlıklar da, kurultayın yönetimi de aynı ölçüde başarılıydı. Divan Başkanı olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’nin seçilmesi hem bizim hem Eskişehir kamuoyunun gurur duyduğu bir karar oldu. Genel Başkan’ın da bu önemli kurultayı kendisine emanet etmesi, duyduğu güvenin en açık ifadesidir. Kurultayın ’tarihi’ olarak nitelenmesinin bir nedeni de sadece yeni kadroların değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına dair yönün ve iktidar programının da belirlenmiş olmasıdır” diye konuştu.

BAŞVURU OLMADI

Eskişehir’den Parti Meclisi’ne isim girmemesi tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Yalaz, “Bu konuda kamuoyunda yanlış bir beklenti oluştu. Çünkü ortada hiçbir başvuru yoktu. Eskişehir’den bu süreci başlatan, bizlerle temas kuran, genel merkezle görüşen ya da divana başvuru yapan kimse olmadı. Başvuru olmadan Genel Başkan’ın bir ismi listeye alma ihtimali zaten yok, tüzük buna izin vermiyor. Parti meclisinde de Eskişehir’den birinin olmaması Eskişehir’e önem verilmediği olarak algılanması Genel Başkan’ımıza haksızlık olur. Ayrıca bu kurultay, Genel Başkan’ın en güçlü olduğu dönemde yapılmış bir iktidar kurultayıydı. Dolayısıyla burada yer alacak kişilerin hangi birikim ve yetkinlikle partiye katkı sunacağı en kritik sorudur. Bu nedenle yerel beklentilerle dayatma yapılacak bir süreç değildi. Ayşe Ünlüce’nin Divan Başkanı seçilmesi, Genel Başkan’ın Eskişehir’e verdiği önemi zaten açıkça göstermektedir” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : TUĞÇE KAŞ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi