CHP'de Eskişehir krizi: İstifa ettiler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP'de Eskişehir krizi: İstifa ettiler
A
a

CHP Eskişehir’de dün gece belirlenen belediye başkan adaylarına ilçe örgütleri tepki gösterdi. Sarıcakaya ve Alpu’da CHP ilçe yönetimlerinin istifa edeceği öğrenildi.

Sütiş Eskişehir
Safiye Kesgin’in aday gösterilmesine tepki göstereceklerini açıklayan CHP Sarıcakaya İlçe Başkanı Sema Yavuz, “Sarıcakaya ilçemize desteklenen adayı seçmedikleri için ilçe yönetimi olarak görevimizden istifa edeceğiz. CHP’nin burada seçimi kazanmaya gönlü yok. Safiye Kesgin Sarıcakaya ilçe merkezinde tanınan bir isim değil. CHP nasıl kazanamayız stratejisini izliyor. Biz yönetim olarak buna tepkiliyiz. Tepkimizi de görevden istifa ederek ortaya koyacağız. Yönetimin tamamı, kadın kollarıyla birlikte 11 kişi istifa edeceğiz” dedi. Bugün Porsuk Kapalı Spor Salonu’nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılacağı aday tanıtım toplantısında da yer almayacaklarını söyleyen Yavuz, “İl Başkanımız Talat Yalaz ile görüştük ‘Toparlarız’ dedi. Aday kesinleştikten sonra telefonlarımızı açmadı. İlçe örgütlerinin arkasında durmadı. İlçe adaylarının nasıl belirlendiğine dair bir fikrimiz yok” ifadelerini kullandı. 

ALPU İLÇE ÖRGÜTÜ DE İSTİFA EDECEK

Sarıcakaya CHP İlçe Örgütü’nün yanı sıra Alpu’da da aday krizi yaşanıyor. Gürbüz Güller’in yeniden belediye başkan adayı gösterilmesine tepki gösteren CHP Alpu İlçe Yönetiminin de bugün görevlerinden istifa edeceği öğrenildi. CHP Alpu İlçe Başkanı Ali Göceli ve yönetiminin aday tanıtım toplantısından önce İl Başkanlığı’na giderek istifa dilekçelerini sunması bekleniyor. 
Kaynak : Ayşegül Hümmet
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi