Çevre dostu otobüsle ilk sefer

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çevre dostu otobüsle ilk sefer
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşımada hizmet vermesi amacıyla test sürüşleri yapılan çevreci, yüzde yüz elektrikli otobüs hatlarda deneme seferlerine başladı. Yapılan sürüşlerde aracın performans değerleri ölçülerek fizibilite çalışması gerçekleştiriliyor.

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından şehrin ulaşım ağına eklenmesi planlanan çevreci, yüzde yüz elektrikli otobüsler için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda çeşitli firmaların üretimini gerçekleştirdiği elektrikli otobüsler belirli sürelerde şehir içi toplu taşımada teste tabi tutuluyor.
        Rampa çekiş gücünden elektrik tüketimine, kilometre menzilinden, ses değerlerine, şarj sürelerinden, vatandaş memnuniyetine kadar çok sayıda kategoride teste tabi tutulan elektrikli otobüs, hatlarda yolcu taşımacılığı da yapıyor. Aracın performansını gözlemleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşlardan gelen öneri ve talepler ile memnuniyet ölçümünü de gerçekleştiriyor.
   Yapılan deneme seferleri ile performans ölçümü yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yüzde yüz elektrikli otobüs üreten farklı firmaların ürettiği test araçlarının belirli sürelerde kullanılacağını ve ortaya çıkan sonuçlara göre değerlendirme yapılacağını kaydettiler.Toplu taşımada elektrikli otobüs deneyimi yaşayan vatandaşlar da araçların sessizliği, çevreci ve konforlu olması nedeniyle çok beğendiklerini belirttiler.
Deneme sürüşleri, diğer firmaların üretimini gerçekleştirdiği elektrikli otobüsler ile ilerleyen günlerde devam edecek.
 
 
 
 
 
 
 
1000
icon
Kadir 3 Ekim 2022 12:58

Secim yatirimi elektrikli otobüsler. Yine göz boyama .birazda altyapiya el atın. Eskisehir kanalizasyon kokusundan geçilmiyor

0 1 Cevap Yaz
Cahit Bal 2 Ekim 2022 17:03

Bir çok belediye otobüsünün bakım ve temizlik ihtiyacı var. Otokar markalı küçük otobüslerin içi hep mazot kokuyor. Yeni otobüsler hariç yazın birçok araçta klimayı açmıyor şoforler. Daha neleri var adımız Eskişehir otobüslerimiz yenilendikçe, önceki alınan otobüsler nasıl eskitilir diye düşünüyorlar sanırım. Şu an en temiz ve bakımlı belediye otobüsleri Mersedesler, diğerlerinde hep bir hor kullanma, yıpranma bakımsızlık ve kirlilik hakim. İnşallah elektrikli otobüs aldık diye diğer otobüsler kaderine terk edilmezler

5 4 Cevap Yaz
Sacit Yılmazkaya 2 Ekim 2022 16:41

Şehrimizde, maalesef belediyemiz otobüslerinin hat dağılımı, planlaması çok verimsiz ve buna bağlı bazı hatlar hariç, çoğu otobüs nerdeyse boş gidip boş geliyor. Otobüslerin insanlara maksimum hizmet vermesi lazım. Fakat, çoğu otobüs hattı en az 45 dakika ara ile çalışıyor. Öyle olunca çoğu vatandaş 6 ila 8 dakika gibi vakitlerde gelen tramvayı kullanıyor. Sonrada yığılma oluyor. Evet otobüsler hizmet için alındı ama belediye bu kadar uzun sefer saati aralıklarıyla Eskişehir halkını, otobüs seyahatine küstürmüş durumda. Onlarca otobüs verimsiz kullanıma göre göre kurban ediliyor. Tüm otobüsler elektrikli olsada bu plansız verimsiz çalışmalardan dolayı hiç bir işe yaramaz. Millet yine tramvaya, dolmuşa ona buna mahkum olur. Belediye otobüs hatları ve çalışma saatlerini kısaltmalı, otobüs ulaşımını vatandaşa teşvik etmelidir

5 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi