Meslektaşımız da olan Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı Utku Çakırözer, Eskişehir basınıyla bir araya geldi.
Türkiye genelinde başlattığı basın buluşmalarının Eskişehir ayağında sorularımızı yanıtlayan Çakırözer, 15-20 gün içinde 503 bin kişinin partiye üye olmasını büyük bir teveccüh olarak tanımladı.
Haksız da sayılmaz.
Akın akın CHP’den tepkisel istifaların yaşandığı bir süreçte yönelimin adresi kuşkusuz Yeni Parti’den başkası değil.
Çakırözer, Yeni Parti’nin kısa sürede seçime hazır hale gelmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, bu kapsamda Genel Başkan Özgür Özel’in il il ziyaret ve mitinglerini sürdürmeye özen gösterdiğini de ifade etti.
Malum Eskişehir’de Yeni Parti’ye katılmayan sadece Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci kaldı.
Dökmeci her ne kadar CHP’de kalacağını açıklasa da siyaset bu…
Fikir değişikliği olabilir, genel merkez düzeyindeki çağrılara kayıtsız kalmayabilir.
Çakırözer, “Başkan Dökmeci’ye partilerine katılması konusunda bir çağrınız oldu mu?” yönündeki soruma şu yanıtı verdi:
“Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ilçesine, şehrine iyi hizmetler veren bir belediye başkanı. Biz de o hizmetlere her vesileyle yanında olduk. En son biliyorsunuz festivalde bir aradaydık. Farklı ortamlarda da bir araya gelebiliyoruz. Genel Başkanımızın açıkladığı şey açık. Biz hiç kimseye baskı yapmıyoruz. Evet, Yeni Parti'ye katılma çağrımız vardır. Çünkü bakın Yeni Parti büyüyor. 15 günde 503 bin üyeye ulaşmış. Türkiye'de milletin iktidar umudunun ana rotası olmuş partimize biz tabii ki tüm belediye başkanlarımızın katılmasını arzu ederiz. Ama herkesin kendi değerlendirmesini de kendi ilçesine göre yapması lazım. Nedir bu değerlendirmenin kriterleri? Hizmetin aksamaması, ikincisi de oradaki iradenin tercihine de bakarak muhtemelen karar verilir. O yüzden davet yapıyoruz, baskı yapmıyoruz. Habil Başkanımızı tabii ki biz aramızda görmek isteriz ama şu ana kadarki kararına da bundan sonraki kararına saygı duyarız.”
Anlayacağınız katıl çağrısını yineledi.
Tabii ki buna Başkan Dökmeci’nin yaklaşımı çok önemli.
Her fırsatta başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt olmak üzere Yeni Parti’ye katılan başkanlara sevgi ve saygısını dile getiren Başkan Dökmeci’nin 3 yıl sonra yapılacak yerel seçimler öncesi kararını gözden geçirebilir.
Kaldı ki Başkan Dökmeci’nin CHP’de kalması, Büyükşehir ve Sivrihisar Belediye Meclislerinin karar mekanizmalarında bir ayrışmaya işaret etmez.
Bunu kendisi de söylüyor.
Ancak birlikte çıkılan yolda Sivrihisar’ın da bu sürece dahil olması Yeni Parti’yi daha da güçlendirir.
Zaten mutlak butlanla AK Parti’nin değirmenine su taşıdığı kanaati oluştuğundan her gün kan kaybeden CHP’nin Eskişehir’deki varlığı son derece zayıfladı.
CHP Eskişehir örgütü, mevcut yönetiminin oluşturulmasında katkısı olan Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün gölgesinde partiden ayrılanları eleştirmek dışında bir siyaset yapmıyor.
Bu da CHP’nin kan kaybını artırıyor.
Bilmem farkındalar mı?
(Aanadolu Gazetesi'nden alıntıdır.)