Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde yapımı tamamlanan Devlet Hastanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kütahya Valisi Musa Işın ve il protokolünün katıldığı açılışla birlikte hastanenin sağlık hizmeti sunacağı birimler ve kapasitesi de belli oldu.
Yaklaşık 10 bin metrekarelik arsa üzerinde, 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olarak inşa edilen hastane, toplam 10 yatak kapasitesiyle hizmet verecek.
Çavdarhisar Devlet Hastanesi’nde 5 acil hekimi, 4 aile hekimi, 1 dahiliye uzmanı ve 1 diş hekimi görev yapacak. Acil servis, aile hekimliği ve 112 hizmetleri de entegre şekilde sunulacak.
Açılış töreninde konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, kent merkezi ve ilçelerde sağlık yatırımlarının devam ettiğini belirterek modern sağlık tesisleriyle vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin güçlendirildiğini söyledi.
Türkiye’nin sağlık alanında önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiğine dikkat çeken Işın, geçmişte yaşanan sağlık hizmetlerine erişim güçlüklerinin yerini modern hastanelere ve gelişmiş tedavi imkânlarına bıraktığını ifade etti.
Sağlık hizmetlerinin büyük emek ve kaynak gerektirdiğini vurgulayan Işın, devletin vatandaşların sağlığını korumak amacıyla sunduğu hizmetlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini dile getirdi.
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Işın, insan sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu ve yatırımların vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda sürdürüldüğünü kaydetti.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin çalışmalarına da değinen Vali Işın, üniversitenin kullanacağı 500 yataklı hastane projesinde sürecin ilerlediğini açıkladı. Işın, projenin temelinin önümüzdeki yıl atılmasını ümit ettiklerini belirtti.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Çavdarhisar Devlet Hastanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Vali Işın ve beraberindeki protokol üyeleri, hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu.
Törene Kütahya Valisi Musa Işın’ın yanı sıra AK Parti Kütahya milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’i avukatlar yönetiyor!
Tarkan Demir
Volkan Enver Kılıç’ın önerisi
Kerem Akyıl
Halk somut adım istiyor!
Kaan Özcan
Sayfaların arasında unutulan hayatlar
Ümit Polatbaş
Dilencilere karşı etkin mücadele
Seval Erci
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu