Bilecik’in Söğüt ilçesinde tarımsal ambalaj atıklarının toplanması, geri dönüştürülmesi ve bertaraf edilmesine yönelik hazırlanan proje kapsamında saha çalışması yapıldı.
Çalışmaya Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık da katıldı. Projeyle, tarımsal üretimde kullanılan bitki koruma ürünlerinin ambalajlarının çevreye gelişigüzel bırakılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Proje kapsamında tarımsal ambalaj atıklarının düzenli şekilde toplanması ve geri dönüşüm süreçlerine dahil edilmesi planlanıyor. Toplanan atıkların uygun yöntemlerle bertaraf edilmesiyle çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, bitki koruma ürünlerinin ambalaj atıklarının çevreye gelişigüzel bırakılmasının önlenmesinin önemine dikkat çekti.
Ayvalık, “Hazırladığımız proje kapsamında saha çalışmalarımızı sürdürüyor, bu atıkların toplanması, geri dönüşüme kazandırılması ve uygun şekilde bertaraf edilmesine yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla yürütüyoruz” dedi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
ESKİŞEHİR ULAŞILABİLİR OLMALI
Seval Erci
Eskişehirspor bu yükün altından kalkamaz!
Tarkan Demir
Dökmeci’ye önce telkin, sonra taciz
Kerem Akyıl
Eskişehir’in altındaki gerçek: 1956’dan bugüne ne değişti?
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy