Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Türk demiryollarının kurucusu ve ilk genel müdürü Behiç Erkin’in adının, Otogar yanında bulunan ESTRAM yerleşkesine verileceğini duyurdu.
Başkan Ünlüce sosyal medya paylaşımında, “Kurtuluş Savaşı’nda lojistik anlamda büyük görev üstlenen, Cumhuriyet’in ilanı sonrasında ise ülkemizin dört bir yanının demir ağlarla örülmesine öncülük eden Behiç Erkin’in adını, ESTRAM yerleşkemize verdik” ifadelerini kullandı.
Erkin’in vefatının 64. yıl dönümünde, onu saygı ve rahmetle andığını belirten Ünlüce, paylaşımına, “Türk demiryollarının kurucusu ve ilk genel müdürü Behiç Erkin’i vefatının 64’üncü yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum” notunu ekledi.
Bu karar, Eskişehir’de toplu taşıma ve demiryolu tarihine dikkat çekerek, genç nesillere Behiç Erkin’in mirasını yaşatma amacı taşıyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Okul arazileri de mi satışa çıkartılacak?
Kerem Akyıl
Ahmet Ataç’ın Eskişehir’de yarattığı güç!
Tarkan Demir
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy