yandex

Başkan Kurt ve vatandaşlar Odunpazarı sokaklarında çöp topladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Başkan Kurt ve vatandaşlar Odunpazarı sokaklarında çöp topladı
A
a

Eskişehir’de Dünya Temizlik Günü kapsamında bir araya gelen Odunpazarı Belediyesi, Kent Konseyi, TEMA Vakfı ve vatandaşlar, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nin sokaklarında çöp topladı. Etkinlikte çevre temizliğinin toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekildi.

Odunpazarı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Dünya Temizlik Günü kapsamında Hicri Sezen Meydanı’nda farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

“Daha Temiz Odunpazarı İçin Buluşuyoruz” çağrısıyla düzenlenen etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu, TEMA Vakfı Eskişehir Şubesi ve vatandaşlar katıldı.

Tarihi Odunpazarı sokaklarında temizlik

Etkinlik kapsamında Başkan Kazım Kurt ve çevreci vatandaşlar, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nin sokaklarında çöp topladı. Gerçekleştirilen çalışmayla hem çevre temizliğine katkı sağlandı hem de kent sakinlerinde çevre konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Dünya Temizlik Günü’nün yalnızca çevrenin temizlenmesine katkı sunmakla sınırlı olmadığı, aynı zamanda atık oluşumunun azaltılması, geri dönüşüm bilincinin geliştirilmesi ve çevreye karşı sorumluluk duygusunun güçlendirilmesini amaçladığı belirtildi.

“Daha temiz Odunpazarı” çağrısı

Odunpazarı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen farkındalık çalışmasında çevre temizliğinin yalnızca belediyelerin değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğuna vurgu yapıldı. Etkinlikle birlikte vatandaşlara daha temiz bir çevre için günlük yaşamda atıkların azaltılması ve çevrenin korunmasına yönelik duyarlılığın artırılması çağrısı yapıldı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...