İstanbul’da yaşayan Azeri kadınlar, turistik bir gezi kapsamında Eskişehir’in tarihi ve kültürel noktalarını keşfetti. İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği (İSTAD) Kadın Kolları tarafından düzenlenen gezide 16 kişilik bir grup, şehrin kültürel zenginliklerini deneyimledi.
İSTAD Kadın Kolları Başkanı Nebahat Ayrım Kirman, Eskişehir’in bir “eğitim ve yetişme şehri” olduğunu belirterek, “Çok sayıda üniversite öğrencisi burada yetişiyor. Havası ve turistik yerleriyle çok güzel, merkezi bir şehir. Eskişehir’i seviyoruz ve kültürümüze katkı sunacak güzel yerleri var” dedi.
Geziye katılan Kader Topçu ise Eskişehir’in sakinliği ve tarihi dokusundan etkilendiğini aktararak, “Balmumu Müzesi’ni gezdik, eserler birebir canlı gibi duruyor. Burada bulunmak çok gurur verici ve mutluluk verici” ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Talat Yalaz’ı susturalım
Kerem Akyıl
Eskişehir AK Parti doğasına sahip çıkıyor
Kaan Özcan
TOKİ Kocakır konutlarının altyapısını kim yapacak?
Tarkan Demir
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Bayram mutluluk demek değil miydi?
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy