Ayşe Ünlüce'den Eskişehirlilere müjdeli haberler: Tramvay, su...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ayşe Ünlüce'den Eskişehirlilere müjdeli haberler: Tramvay, su...
A
a

Basın toplantısında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Ben sahada çok olumlu bir hava görüyordum. İlk gelen ankette yüzde 4, seçimden 2 hafta önce yüzde 8, sonrasında da yüzde 9’a kadar yükselmişti fark. Seçime yakışmayacak hiçbir şey yaşanmadı. Eskişehir burada da farkını gösterdi ve kendine yakışanı yaptı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, basın mensuplarıyla bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Yerel seçimleri ve gündemi değerlendiren Ünlüce, aynı zamanda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini belirten Ünlüce, “Ben sahadan çok olumlu bir hava görüyordum. Gelen anketlere göre öndeydik. İlk gelen ankette biz yüzde 4 önde görünüyorduk.  Seçimden 2 hafta önce gelen ankette yüzde 8, sonrasındaki ankette de yüzde 9’a kadar yükselmişti fark. Ben sahada daha büyük bir teveccüh var diye düşünüyordum. Hep sahada daha fazlasının olduğunu düşünüyordum. Gerçekten saha doğruyu gösteriyormuş. Esnaf, pazar ziyaretinde hep müthiş bir ilgi görüyordum. Ciddi bir Eskişehir ittifakı oluşuyordu. Birçok insanda şunu duydum ‘ben bugüne kadar şu partiye oy verdim ama bu seçimde size oy vereceğim’ gibi cümleler. Seçim sonuçları açıklandığında bizler için çok sevindirici oldu. Son iki hafta ivmenin çok yükseldiğini görüyorduk ve farkın 10’un üstünde olacağını bekliyorduk. Tüm Eskişehirlilere teşekkür ediyorum. Seçime yakışmayacak hiçbir şey yaşanmadı. Eskişehir burada da farkını gösterdi, kendine yakışanı yaptı diye düşünüyorum. Bu şehirde yaşayan 2 kişiden 1’i bize oy verdi ve bu sorumluluğun farkındayız. Seçimler bitti artık bundan sonra herkes Eskişehirli, herkesin hizmetindeyiz, emrindeyiz. Projelerimizin hepsi yapılabilecek, şehrin ihtiyaçlarını karşılayan projeler. Hızlıca yapmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.
 

İKTİDARIN BECERİKSİZLİĞİ ORTADA

Yoksulluğun giderek arttığını belirten Ünlüce, “Geldiğimiz noktada belediyeler artık sosyal yardım belediyeciliğine dönüşmeye başladı. Yoksullukla mücadele güçlü devlet politikaları gerektiren bir problem. Yerelde çok çözülebilecek bir problem değil. Ancak aşevinin hizmeti artırırsınız, sosyal kartlar, ulaşım kolaylığı yapabilirsiniz. Yoksullukla mücadele belediyenin görevi değil. Hükümetin bu konudaki beceriksizliği ortada. Bu sebeple bu günlere geldik. Devlet kemer sıkma politikasına geçti ve bu durumdan belediyelerde nasibini alacak gibi gözüküyor. Bizler halktan aldığımızı halkımıza ödüyoruz. Bizler tabi ki yardımları artıracağız ama bu çözüm doğru değil” dedi.
 

KIRSALDA GELİŞMİŞ İLÇEMİZ YOK

Han’ı kaybetmeyi ummadıklarını söyleyen Ünlüce, “Bir ilçenin daha geleceğini düşünüyorduk. 4+4+4 düşünüyorduk. Hızlıca çalışmalara başlayacağız. En büyük eksikliğimiz kırsalda büyük ve gelişmiş ilçelerimizin olmayışı. Bizde bir İnegöl, Polatlı yok. Bu da merkezde sıkışmaya neden oluyor. Köyler yavaş yavaş boşalıyor. En az 2 ilçeyi büyütecek şekilde bir hedefimiz var. Çifteler buna en uygun ilçelerden bir tanesi bence. Planladıklarımızdan daha fazlasını yapmaya çalışacağız” diye konuştu.
 

HEYECANLA ÇALIŞACAĞIZ

Seçimde hem büyük bir coşku hem de ilginç bir sessizlik olduğunu vurgulayan Ünlüce, “Bu sessizliği ben hep şuna yoruyordum; halk cevabını çok iyi verecek. Ülkede çok güzel bir başarı elde ettik. Asıl bundan sonrası önemli. Bu sorumluluğun farkında olmak çok önemli. İktidar yürüyüşüne başlamak gerekiyor. Müdürlerimizle bir toplantı yaptık ve ben onlara kimsenin yerini değiştirmeyeceğimi söyledim. Son 5-6 yıllık atamalarda benim imzam vardı zaten. Hep birlikte heyecanla çalışacağız. Çünkü çok işimiz, projemiz var” ifadelerini kullandı.

SAYAÇLAR KADEMELİ DEĞİŞECEK

Online su yükleme sistemini yavaş yavaş harekete geçireceklerini belirten Ünlüce, “Bunun için tüm su sayaçlarının değişmesi lazım. Bundan sonraki tüm sayaçlar buna uygun takılacak. Eski sayaçlarda kademeli olarak değişecek” dedi.

ÖĞRENCİLERE MÜJDE

19 Mayıs’ta öğrencilere abonman müjdesi vereceklerini dile getiren Ünlüce, “Öğrencilerimizden, gençlerimizden en çok duyduğumuz talepler arasında gece seferlerinin artırılması vardı. Tramvayı 24 saat işletmemiz zor fakat tramvayları gece saat 02.00’ye kadar çalıştırma konusunda arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Saat 05.00’a kadar da belki otobüs ringleri koyarak bunu yapacağız ama gece seferleri koyacağız. Yeter ki sosyal hayat canlı olsun Eskişehir’de seve seve destekleriz” şeklinde konuştu.

KONAKLAMALI TURİZMLE TANIŞACAĞIZ

Şehrin turizmini canlandıracaklarını ifade eden Ünlüce, “Turizmle ilgili yaptığımız birçok yatırım var. Bunlar hızla devam edecek. Sivrihisar, Mihalıççık gibi ilçelerimiz turizme çok elverişli gerçekten. Her ilçenin çok önemli değerleri var. Bunları öne çıkaracak, günübirlik turizmden Eskişehir’i kurtaracak formüller bulacağız. Biz bir yere kadar hizmet yapabiliriz. Belediyecilik hizmeti çok öteye gidemiyor maalesef. Valilik’in, Kültür Müdürlüğü’nün de birçok görevi var. Eskişehir konaklamalı turizmle tanışsın, gelenler 3-4 gün kalsın istiyoruz” diye belirtti.

SAHANIN ENERJİSİ BANA YANSIDI

Motivasyon ve enerjisinin katlanarak arttığını dile getiren Ünlüce, “İnanılmaz bir enerji vardı sahada ve bu bana da yansıdı. Benim kendimi en iyi hissettiğim yer sokaklar, mahalleler oldu. Sonucu da böyle güzel olunca enerji katlanarak devam etti. Aksi olsa bile vicdanımız rahat olurdu. Harcadığımız emeğe, enerjiye saygı duyardık” ifadelerini kullandı.

AZ İMKANLA ÇOK İŞ YAPIYORUZ

En büyük sorunlardan bir tanesinin finansman olduğunu söyleyen Ünlüce, “Az imkanlarla iş yapmaya alışkın bir belediyeyiz. Bu becerimizi önümüzdeki dönemde de göstereceğiz. Ben bütçeyi çok iyi biliyorum. Gelir gideri, belediyenin mal varlığını çok iyi biliyoruz. Projelerimizin hepsi bu bütçelerle yapılabilecek projeler” dedi.
Kaynak : MUHABİR - ZEYNEP ÜNEL
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
YAZ 9 Nisan 2024 04:49

Sayın başkanım hayırlı Uğurlu olsun ancak şebeke suyu çok pahalı, elektrik ve doğalgazı bile geçti, heray enflasyon oranında zammı hiç olmazsa bir süreliğine ara verseniz biraz halk rahatlar 200 bine şu anda 7 ton su bile alınamıyor, daha nereye kadar gidecek, Selamlar Saygılar

0 1 Cevap Yaz
Esesli 8 Nisan 2024 20:47

Emekli ye ulaşım da indirim bekliyoruz.... 45-50 bin lira alan Polis e bedava, öğretmen e indirimli, 10 bin lira alan emekliye 15 lira...Bedava istemiyoruz, indirimli olsun istiyoruz.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi