AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, "AB ve Türkiye'nin karşılıklı anlayışı geliştirmesi adına kültürler arası diyaloğun çok büyük bir önem taşıdığını düşünüyorum. Bu konuda hiçbir şüphem yok." dedi.
Meyer-Landrut, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaretinde kentte bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, AB Türkiye Delegasyonu olarak birtakım çalışmaları belediye ile gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kendileri açısından sürdürülebilir kent hareketliliğinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Meyer-Landrut, şunları kaydetti:
"Bu doğrultuda uygulamakta olduğumuz bir proje de söz konusu. Buraya ziyarete gelirken tramvayları, bisiklet kullananları gördük ve bu ulaşım biçimlerinin kentin hayat tarzının bir parçası olduğunu gözlemledik. AB olarak Avrupa Hareketlilik Haftası'nı kutladık çok kısa bir süre önce. Türkiye'deki pek çok kent de bu aktivitelerimizde bize eşlik etti. Buradaki temel amaç sürdürülebilir hareketliliğin sağlanması. Kentinizde de bunları gözlemliyor olmak beni gerçekten mutlu etti. AB ve Türkiye'nin karşılıklı anlayışı geliştirmesi adına kültürler arası diyaloğun çok büyük bir önem taşıdığını düşünüyorum. Bu konuda hiçbir şüphem yok. Bununla birlikte sahip olduğumuz ortak mirası da aslında hak ettiği kadar birlikte değerlendiremediğimiz kanaatindeyim."
Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bu avrupa birliği ve ABD ye güven olmaz.İnanmayın.
Enflasyon yerinde saydı karşılıksız çekler patladı!
Tarkan Demir
SADECE KÜLLİYEYE ZİNCİR VURULMADI!
Kaan Özcan
Külliye’de olması gereken oluyor
Kerem Akyıl
Eskişehir'in 37 gizli tarifi: Bu lezzetleri biliyor musunuz?
Ümit Polatbaş
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu